Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros zöldséges rakott tészta

Magyaros zöldséges rakott tészta
Magyaros zöldséges rakott tészta
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lasagne-t szerettem volna enni, de heteken át nem kaptam lasagne tésztát, végül kikötöttem a csuszatésztánál. Szerintem ez egyébként könnyebben puhul mint a lasagne, szóval biztosabb is voltam benne, hogy előfőzni lusta lévén nem marad kemény a tészta. Nem kell aggódni, semmilyen összetevő nem marad kemény, annak ellenére, hogy a legtöbb hasonló receptben előfőzik az alapanyagokat. Nekem sajnos nem sok időm van, így muszáj időtakarékos ételeket főznöm, ez az. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, a cukkinivel együtt felkarikázzuk. A gombát pucolás után felkockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
  2. A hagymát megfuttatjuk kis olajon, majd hozzáadjuk a gombát és a padlizsán szeleteket is. 10 percig pároljuk őket.
  3. A paradicsomos öntethez a dobozos paradicsomot vagy paradicsomlevet összekeverjük a kissé szétnyomkodott túróval, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy nagyobb jénait kivajazunk, majd elkezdjük a rétegezést a szósszal. Ezután jöhet a gomba, majd egy réteg tészta, szósz, cukkini, padlizsán. A rétegeket addig ismételjük, míg van alapanyag (nekem 3 réteg tészta, 2 zöldség). A legfelső legyen szósz, amire a reszelt trappista kerül. Bármilyen egyszerűbb sajt megteszi, majd ennek a tetejére szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. 180 fokon sütjük kb. másfél órát. Ha már legalább egy órája forrni, bugyogni látjuk, akkor levehetjük a jénai tetejét, de szerintem felesleges, mert akkor is ropogósra sül, ha tetővel együtt sütjük végig. A ropogósság kedvéért ekkor emeljük meg a hőfokot 200 fokra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 229
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szityó

Mióta szakács: 2012.04.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyaros zöldség lasagne, zöldséges lasagne csuszatésztából, zöldséges rakott tészta, zöldséges hamis lasagne

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Auni
Auni Sun, 2017-09-17 12:38

Már többször készítettem, mindig jó lett. :) Akkor is, ha csak kevesebb gomba jutott bele, akkor is ha nem volt padlizsán, csak cukkini, akkor is, ha teljesen lasagne tésztából készült, akkor is ha az már fogytán volt és a vége csuszatésztával lett befejezve... :D Szóval Szilvi után szabadon, nagyon jól variálható recept. ;) Ezer köszönet!

szusz
Szityó / szusz Thu, 2013-04-11 07:32

Kedves Kriszta!
Pontosítottam a hozzávalókat. 2- 2,5 dl paradicsomlé vagy egy doboz hámozott paradicsom szükséges. Mivel a cukkinit nem főzzük meg, még az is fog levet ereszteni, ez így már elég ahhoz h a tészta megpuhuljon.
Jó főzést!
üdv
Szilvi

sneiderkriszta
sneiderkriszta Wed, 2013-04-10 22:41

Sziasztok!A recepttel kapcsolatban lenne pár kérdésem.A dobozos paradicsom alatt sűrített paradicsomot értünk? Mennyi szükséges belőle a szószhoz,hogy a tészta megpuhuljon?
Köszönöm a segítséget!

513
csuszatészta 15 dkg
padlizsán 1 nagy db
cukkini 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
gomba 25 dkg
vaj 1 ek
paradicsomlé 2.5 dl
tehéntúró 25 dkg
sajt 15 dkg
parmezán sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek