Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaróvári csirkemell

Magyaróvári csirkemell
Magyaróvári csirkemell
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc szombathelyi éttermemben ettem először ilyet, és mindenképp ki akartam próbálni itthon is. S bár nem lett pont ugyanolyan, mint amilyet a Gödör étterem séfje varázsolt az tányérra, de mindenképp érdemes kipróbálni, mert finom és laktató. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hasábburgonyával, vagy friss zöldségekből készült salátával, de akár fejessalátával is nagyon finom. Nekem a csirkemell a kedvencem, de pulykával vagy karajból is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és puhára pároljuk.
  2. A csirkemelleket kiklopfoljuk, besózzuk, és a margarinnal kikent tepsibe rakjuk. Mindegyikre 1-1 szelet gépsonkát fektetünk, majd elosztjuk rajta a gombát, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit meg nem pirul a tetején.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 105 492
elküldve: 34
receptkönyvben: 823
elkészítve: 39/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Robertita

Mióta szakács: 2012.05.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sajtos csirkemell sütve, füstölt sajtos-gombás hús, csirkemellfilé gombával és sajttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jancsa
jancsa Wed, 2013-10-02 14:37

Köszi a receptet, 3 főre tudtam egy fél csirkemellből ebédet csinálni a segítségeddel :) én tettem a szószba egy kis darab paprikát meg paradicsomot is vékonyra szelve, fokhagymát meg egy adag szárított petrezselymet, így jó magyaros lett :) a végeredményt krumplipürével és jégsalátával tálaltam.. hát nem semmi kaja :D szuper vagy, így tovább :D

cloudberry
cloudberry Wed, 2013-10-02 12:41

Én is úgy tudom, hogy ha egy pillanatra elősütöd pl. kicsi vajon mindkét oldalát, akkor a sütőben kevésbé szárad ki. Én így szoktam, de nem forgatom előtte semmibe.

pronizsuzsa
pronizsuzsa Fri, 2012-12-28 12:04

Szia! Nem kellene elősütni a csirkemellet? Én ezt az ételt sertésbordából tudom, és ott először a húst lisztbe forgatva hirtelen átsütöm. Csirkéből még nem próbáltam.

robertita87
Robertita / robertita87 Sat, 2012-12-29 14:17

Szia!

Én nem szoktam sosem elősütni. Valószínűleg a sertésbordának több idő kell, hogy jól átsüljön, ezért szükséges annál az elősütés.

Csipet 2008
Csipet 2008 Sun, 2012-05-13 13:16

Kedves Robertita!
A sütés idejére letakarod a csirkemelleket? Férjem kedvence a csirkemell, el fogom készíteni, amint megkapom a választ.
üdv. Klarisszzz

robertita87
Robertita / robertita87 Wed, 2012-05-16 10:18

Kedves Klarisszzz!

Nem szoktam letakarni a csirkemellet, így kicsit megpirul a sajt a tetején. Hamar megsül, nem szokott kiszáradni így sem, hogy nem takarom le.
Remélem ízleni fog!

Üdv,

Robertita

300
csirkemell filé 60 dkg
gomba 20 dkg
gépsonka 8 dkg
trappista sajt 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek