Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maizenas-tejfölös tökfőzelék

Maizenas-tejfölös tökfőzelék
Maizenas-tejfölös tökfőzelék
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetszés szerint pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Viszont, ha idő hiányában szenvedünk, főzhetünk bele virslit, vagy csípős kolbászt. Hidegen is finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a tököt, ecetet,  kaprot, pörköltszaft kockát, fűszereket és felengedjük a vízzel. Lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!
  2. A Maizenat simára keverjük a tejföllel és a tejjel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket.
  3. Összeforraljuk és ha szükséges ízesítjük, majd tálaljuk.
     
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricalisztes tökfőzelék, kapros tökfőzelék, tejfölös tökfőzelék

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trópusi fóka
trópusi fóka Tue, 2016-08-16 21:46

"főzhetünk bele virslit, vagy csípős kolbászt"
Helyesen: főzhetünk bele virslit vagy csípős kolbászt

"...kaprot, pörköltszaft kockát, fűszereket és felengedjük a vízzel."
Helyesen: ...kaprot, pörköltszaft kockát, fűszereket, és felengedjük a vízzel.

"Összeforraljuk és ha szükséges ízesítjük, majd tálaljuk."
Helyesen: Összeforraljuk, és ha szükséges, ízesítjük, majd tálaljuk.

Bruno 0601
Bruno 0601 Sun, 2016-04-24 11:53

finom kukoricaliszt vagy keményítő, mely (némi reklám-célzattal) ily leplezett elnevezés alatt jut kereskedésbe, mint általános táplálószer beteges és rosszul táplált emberek számra. A név a kukorica botanikai nevéből (Zea mays) van csinálva. L. Kukorica.

Forrás: Pallas Nagylexikon

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Mon, 2015-06-15 21:54

Tessék már megmondani, hogy mi az ördögnek kell bele az a "pörköltszaft leveskocka"? És mi az ördögnek kell továbbsűríteni azzal a maizenával, azaz azzal a kukoricakeményítővel? Az olajon kicsit pirított vöröshagyma és az okszerűen adagolt pirospaprika tökéletesen hozza a megfelelő színt és állagot. A leveskockára semmi szükség - minek kell még extra vegyianyagokkal mérgezni magunkat? És tartok tőle, hogy a kukoricakeményítő maltersűrűségűre duzzasztja az eredetileg egyik legkönnyebb, legízletesebb főzelékünket.

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-20 10:47

Igen, mert van kukoricaliszt, meg kukoricadara. Vagy puliszkaliszt, ahogy mi nevezzük a darát. A kukoricalisztet, mint keményítőt nem használom soha.

Viktória.Bécs
Csillagánizs / Viktória.Bécs Sat, 2012-05-26 15:48

Köszönöm! A Maizena számomra jobban hangzik, mint a kukoricakeményítő, ezért került fel a recept ezen a néven.További szép hétvégét!

Timancs
Timancs Sat, 2012-05-26 14:41

Ha valaminek van szép, magyar és ráadásul közismert neve, akkor miért nem azt használjuk? Mindnyájunknak egyértelműbb lenne!

piakistvanne
piakistvanne Sat, 2012-05-26 14:09

A MAIZENA finom kukoricaliszt vagy keményítő:A neve a kukorica latin nevéből(Botanika)van összerakva.Gyenge,rosszul táplált,beteges emberek készült általános táplálékkiegészítő vagy táplálószer.

435
közönséges tök 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
kapor 1 csokor
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
babérlevél 2 db
víz 1.5 dl
tejföl 2 ek
tej 2.5 dl
kukoricakeményítő 2 evőkanál