Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas feltét

Májas feltét
Májas feltét
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű, különleges kísérője bármilyen főzeléknek. De önmagában is ízletes egytálétel. Bátram ajánlom, próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát mosás és hámozás után burgonyareszelőn pépesre reszeljük.
  2. A májat villával összetörjük, alaposan elkeverjük. A hagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra felvágjuk.
  3. A reszelt burgonyához adjuk a májpépet, a vágott hagymát, a sót és a borsot, valamint a két tojássárgáját. Egy nagyobb fakanállal habosra keverjük a masszát.
  4. Ezután beletesszük a zsemlemorzsát, és hagyjuk állni addig, amíg a tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  5. A tojások felvert, kemény habját óvatosan belevegyítjük a masszába.
  6. Forró olajba kanál segítségével kis halmokat teszünk, majd mindkét oldalát piros, ropogósra sütjük. Langyosan kínáljuk főzelékek mellé, vagy csak úgy egymagában.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 053
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas burgonyaropogós, csirkemájas burgonyaropogós, májas feltét főzelékhez

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-08-17 18:21

Kedves Nosalty!?
Ide miért nem írtátok ki, hogy a Facebookon kiemelve 2018. augusztus 17., péntek, 10 óra magasságában????!!!!!! Nekem bezzeg, kiírjátok, még utólag is, ami szintén nem fedi a valóságot!!!!!

Timancs
Timancs Sun, 2015-06-14 08:13

Nem kell kinyomkodni a nyers krumpli levét? Nem lesz így túl folyós a massza? Mellesleg kevesebb morzsa kellene hozzá? Próbáltad?
Köszi a választ! :-)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2015-06-14 09:12

Szia!
Nem kell kinyomkodni a nyers krumpli levét. Igaz én nem új krumpliból szoktam készíteni! Jól el kell keverni a masszát és így bele a morzsát. Ha gondolod, akkor nyugodtan kísérletezz a zsemlemorzsa adaggal! Biztosan sikerülni fog!!
További jó sütés főzést!
Andi

364
burgonya 60 dkg
csirkemáj 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
1 kávéskanál
fekete bors 4 csipet
tojás 2 db
zsemlemorzsa 7 ek
napraforgó olaj 0.5 dl