Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas lecsó bográcsban

Májas lecsó bográcsban
Májas lecsó bográcsban
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm ajánlotta, azóta imádjuk, viszont jó csípősen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, majd a zsírban megpirítjuk, és pirospaprikával ízesítjük.
  2. Az összevágott májat beletesszük, majd a zöldségeket is felkockázzuk.
  3. Mikor a máj félig megfőtt, a zöldségekkel együtt hagyjuk tovább főni.
  4. Ízlés szerint teszünk bele: sót, borsot, majorannát, pirosaranyat, egy kis erős pistát.

  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 417
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

s-moncsi

Mióta szakács: 2010.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, májas lecsó, bográcsos lecsó sertésmájjal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Thu, 2011-08-25 15:25

Szia s-moncsi!
Ez az ún. Magyaros, esetleg lecsós sertés, vagy csirkemáj.
Tapasztalatom szerint célszerű a lecsót előbb, vagy külön elkészíteni, mert kb. a főzési ideje 2-3-szor hosszabb mint a májé.
Ellenkező esetben vagy a máj keményedik meg, vagy a lecsó marad túl nyers.
Esetleg lehet még félkész, konzerv lecsót használni.
A sertésmájat a végén sózzuk, a csirke, vagy szárnyas májat lehet az elején is.
Z.

s-moncsi
s-moncsi / s-moncsi Tue, 2012-02-07 18:43

Szia Z1!

Nekem sosem volt gond ennek a megfőzése, ismerőseim is így csinálják és nekik is mindig minden megfőtt. Én is néha konzerves lecsóból készítem el... :)

679
vöröshagyma 1 kg
sertésmáj 1 kg
paradicsom 2 kg
paprika 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál
mangalica zsír 3 ek