Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas papucs

Májas papucs
Májas papucs
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bevált kedvenc recept.

Olcsó, gyors, de annál finomabb!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
  2. Addig összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd félretesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán jó vékonyra nyújtjuk, és kb. 6x6 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Mindegyik közepére csíkban teszünk a töltelékből, és a két átlós szélét behajtjuk.
  5. Lekenjük tojással, és a tetejét megszórjuk szezámmaggal.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 108
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szegedi papucs, májas aprósüti, kukoricás sós májjal töltve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnicc
bnicc / bnicc Sat, 2015-11-21 10:02

Nekem nem jött be a tésztája a májashoz. Nagyon vékony a tészta a máj sok benne. El fogom még készíteni, mert imádom a májat, de kelt tésztával. Ez a tészta almáshoz illik inkább.

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2014-02-02 12:20

Szia!
Nem tudom pontosan mennyi,kb a képen látható tálka plusz pár darab ami még a tepsiből elfogyott.

Méri22
Gyergyák Marcsi / Méri22 Wed, 2012-11-21 21:11

Elkészítem majd, bár kicsit félek a májkrém és kukorica párosítástól, de sztem egy próbát megér, mert tényleg nagyon guszta :)

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2012-11-22 13:08

Ha gondolod hagyd ki a kukoricát belőle,vagy a töltelék egy kis részébe tegyél.
De hidd el nem rontja el. :-)
Üdv.:Jucci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-11-22 00:07

Kedves Jucci!

Ebben nem is kételkedtem egyetlen egy pillanatra sem!! :-D
Kellemes hetet kívánok, és békés Adventi készülődést!
Éva-Anyóca

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2012-11-22 13:10

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen,viszont kívánom Neked is! :-)
Üdv.: Jucci

Lillena
Lillena Tue, 2012-11-20 22:52

Guszta, szeretem, ne lenne 10 óra, most sütném. Így holnap fogom, ezt ki kell próbálni! Köszönöm a receptet :)

Méri22
Gyergyák Marcsi / Méri22 Tue, 2012-11-20 22:34

Hmm..ezt a receptet te küldted be a Receptözön újságba? pont most olvastam ott is és azon gondolkodtam, hogy elkészítem :)

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2012-11-21 11:12

Kedves Méri22!
Nem én küldtem be.
De készítsd el nyugodtan,nagyon finom!
Üdv.:Jucci

951
margarin 20 dkg
finomliszt 30 dkg
1 kk
tejföl 3 ek
sajt 10 dkg
májkrém 20 dkg
tejföl 1 ek
csemegekukorica 8 dkg
tojás 1 db
szezámmag 0.5 ek