Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas rántott palacsinta

Májas rántott palacsinta
Májas rántott palacsinta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám csinálta nekünk gyerekkorunkban, akkor nagyon megszerettem, és most a családom is szívesen fogyasztja. Mi sült krumplival és tartármártással szoktuk enni, de rizzsel, esetleg salátával is nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikeverjük a tésztát, majd nem túl vastag palacsintákat sütünk belőle.
  2. Ha kész vagyunk, akkor feldarabolhatjuk a vöröshagymát és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májkrémeket, és addig keverjük a tűz fölött, amíg krémszerű állaga nem lesz, majd ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. Ha elhűlt, akkor egy kanállal a palacsintákra rakjuk a krémet úgy, hogy háromszög alakúra tudjuk hajtani (ne rakjunk sokat, mert kifolyik a palacsintából a panírozásnál).
  4. Majd végül bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 776
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

zsupszi

Mióta szakács: 2012.03.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött-rántott palacsinta, májkrémes rántott palacsinta, rántott palacsinta töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3448
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 3 dl
májkrém 65 dkg
májkrém 65 g
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
tej 2 ek
0 ízlés szerint