Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas tészta

Májas tészta
Májas tészta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egy szomszédomnál ettem először, és nagyon ízlett. Azóta én is megcsináltam, nagy sikere volt otthon. Az egész lényege a sült hús zsírja, mert az adja meg igazán az ízét. Bármilyen húst lehet sütni hozzá, kacsát, oldalast, csirkecombot, dagadót. Lényege: a jó sült hús zsírja.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A húshoz

ajánlat

Bármilyen savanyúság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst -ami bármilyen hús lehet, ki-mit szeret- befűszerezzük, és tepsiben megsütjük.
  2. A májat nyersen ledaráljuk, vagy deszkán lekaparjuk.
  3. A petrezselymet apróra vágjuk.
  4. A lisztet, tojást, petrezselymet, májat és a fűszereket összekeverjük, mint amikor nokedlit készítünk, de egy kicsit sűrűbbre kell hagyni.
  5. Forró-sós vízben kifőzzük, és egy edénybe rakjuk.
  6. Majd amikor a hús megsült, a zsírját ráöntjük a májas tésztára, és együtt tálaljuk, savanyúsággal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 369
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jutka41

Mióta szakács: 2012.09.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült oldalas májas tésztával, sertésoldalas májas tésztával, sült sertésoldalas májas tészta körettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

940
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
petrezselyem 1 csokor
csirkemáj 40 dkg
ételízesítő 3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
sertésoldalas 0.5 kg
1 kávéskanál
sertészsír 2 ek