Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben

Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben
Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minimális munkával készülő finomság.

hozzávalók / 2 adag

gomba

köret

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst előző este beáztatjuk, a krumplit előfőzzük.
  2. A gombának kitörjük a törzsét. Betesszük egy serpenyőbe, rárakjuk a félbevágott hurkafelvágottakat, betekerjük a baconbe, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Mellérakjuk a gombatörzseket, a krumplikat. Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütjük. Majd átkapcsolunk grill fokozatra, s 200 C fokon megpirítjuk.
  3. A rizst mikróban megpároljuk (600 W-on 7 percig, majd 180 W-on 15 percig). Az utolsó 10 percben betesszük a borsót is. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olívaolajat, összekeverjük.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra 2 db gombát, 1 db gombatörzset, s mellé egy kupac zöldborsós rizst, s egy krumplit. Díszítjük paradicsomszeletekkel.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 214
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben zöldborsós rizzsel, sült krumplival, töltött gomba, májas felvágottal töltött gombafej

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

879
csiperkegomba 4 nagy db
májas hurka 14 dkg
véres hurka 10 dkg
bacon 4 szelet
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
olívaolaj 1 ek
rizs 10 dkg
burgonya 2 közepes db
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 5 dkg
paradicsom 1 közepes db