Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májburger

Májburger
Májburger
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamburger egy kis csavarral.

hozzávalók / 6 adag

Máj

Kapormártás

Húspogácsa

Hamburger

Szólj hozzá!

elkészítés

Máj

  1. A megtisztított májat legalább egy órára beáztatjuk fokhagymás tejbe, de minél tovább áll benne, annál jobb.
  2. A fűszereket összekeverjük a liszttel, megforgatjuk benne a májat, és kevés olajon megsütjük. Ha elkészültek, melegen tartjuk őket.

Kapormártás

  1. A kaporszószhoz az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rántást készítünk az olajon a lisztből. Amikor kész, beletesszük a kapor felét.
  2. Felöntjük tejszínnel, botmixerrel pépesítjük, majd tűzről levéve beleaprítjuk a kapor másik felét.

Húspogácsa

  1. A húspogácsához apróra vágjuk a hagymát, és összegyúrjuk a hozzávalókat, és grill-lapon vagy serpenyőben kisütjük a bacon-ok mellett.
  2. A megmaradt zsiradékon melegítjük a félbevágott zsemléket.

Hamburger

  1. A zöldségeket feldaraboljuk. Összeállítjuk a hamburgert: zsemle, ketchup, mustár, húspogácsa, zöldségek, bacon, laposra vágott máj, kaporszósz, zsemle teteje
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AmidaLivi

Mióta szakács: 2014.01.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

májas hamburger, kapros hamburger csirkemájjal, csirkemájas hamburger kapros szósszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

574
csirkemáj 25 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
koriander 0.5 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
majoranna 0.5 teáskanál
kapor 1 csokor
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
fehér hagyma 1 közepes db
főzőtejszín 2 dl
darált marhahús 50 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
barbecue szósz 1 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hamburger zsemle 6 db
salátalevél 6 közepes db
paradicsom 1 közepes db
csemegeuborka 6 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
ketchup 6 teáskanál
mustár 6 teáskanál
bacon 6 szelet