Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májfasírt kocka

Májfasírt kocka
Májfasírt kocka
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznapi ebédre ideális, gyorsan elkészül, egyszerű és finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük marhamájból, akár csirkemájból is.

Burgonyapürével tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
  2. A zsemléket tejjel leöntjük, a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük.
  3. A májat ledaráljuk.
  4. A májhoz keverjük a hagymát, a kinyomkodott zsemléket, a tojássárgáját, sót, borsot, majorannát ízlés szerint és a habot.
  5. Olajjal kikent tepsibe öntjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 541
elküldve: 3
receptkönyvben: 178
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

májas fasírt, majorannás-májas vagdalt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palot
palot Thu, 2016-06-09 15:46

Szegény megboldogult nagymamám egyik legfinomabb receptje volt, amit sajnos nem tudott nekünk átadni. Nagyon hálás vagyok a feltöltésért, biztosan megcsinálom!

Sisi
Sisi / Sisi Fri, 2012-03-09 17:39

Véletlen grízt tettem bele zsemlemorzsa helyett, de így is finom lett, köszi a receptet!

493
sertésmáj 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
zsemle 2 db
tojás 2 db
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl