Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgaluskaleves ahogy zora készíti

Májgaluskaleves ahogy zora készíti
Májgaluskaleves ahogy zora készíti
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a grízgaluska elsőre összejött. Sőt! Szerintem nagyon sok tojást és darát dobtam ki, mire sikerült. Érdemes vele próbálkozni, mert nagyon finom levesbetét.

hozzávalók / 4 adag

A májgaluskához

A leveshez

A grízgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek.
  2. Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöldséget egyforma nagyságúra felkockázzuk.
  3. A kifőtt májgaluskát és a grízgaluskát is beletesszük, megszórjuk friss apróra vágott petrezselyemmel.

Májgaluska elkészítése:

  1. A zsíradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a lekapart májat, a kifacsart áztatott zsemlét, a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.
  2. Egy órai állás után nedves kanállal vízben kifőzzük, majd beleteszzük a levesbe. Van, aki rögtön a levesbe szaggatja.

Grízgaluska készítése:

  1. A tojást pici sóval és pici sütőporral villával összekeverjük, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.
  2. 1 órán át állni hagyjuk, majd vízben kifőzzük lassan forralva. Egy hústűt beleszúrva érezni lehet, ha megfőttek a galuskák.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 640
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májgombócleves, leves házi készítésű májgaluskával, grízgaluskás leves májgombóccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsa2001
ancsa2001 Fri, 2014-09-19 19:18

tuti grizgaluska recept. 10dkg griz , 5 dkg zsir , 1 tojas, so. pihentest egy kicsit es mindig tokeletes.

508
csirkemáj 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
vöröshagyma 2.5 g
zsemle 1 db
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
csirkeaprólék 30 dkg
libaaprólék 30 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 6 szem
víz 1.5 l
tojás 1 db
0 ízlés szerint
sütőpor 1 késhegynyi
búzadara 3 evőkanál