Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából

Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából
Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a májgaluskalevest, és elhatároztam, megtanulom elkészíteni. Egy ideje már kísérletezek vele, és most végre sikerült :) Állagra és ízre is kiváló.

hozzávalók / 5 adag

leves

májgaluska

  • 4 db csirkemáj (én egy darab alatt a máj mindkét felét értem a szívvel együtt)
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem (én inkább szárított petrezselymet használok)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 5 ek zsemlemorzsa (gluténmentes zsemlemorzsa)
Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. A zsíron megpirítjuk a felkarikázott répát, gyökeret és a felkockázott zellert. Én már ilyenkor bele szoktam dobni az egész fej vöröshagymát és a felaprított fokhagymákat is. Meghintjük sóval, és kicsit sütjük őket (pár perc).
  2. Felengedjük vízzel, teszünk még bele sót, borsot, és lefedjük.
  3. Amíg fő a leves, elkészítjük a májgaluskát, és időközben beledobjuk a májról leválasztott szíveket (az sem baj, ha már előző este összegyúrjuk a galuskát, legalább összeérnek az ízek...).
  4. Amikor már majdnem puha a répa (nagyjából 1 óra), beletesszük a paradicsomot, krumplit, kelkáposztát (vagy kelbimbót), esetleg karalábét, karfiolt és a zöldborsót. Ezekkel is rotyogtatjuk egy kicsit a levest.
  5. Amikor már teljesen megpuhult a répa, jöhet a májgaluska. Én 2 db teáskanállal szoktam őket beleszaggatni a forrásban lévő levesbe. Ezután lejjebb vesszük a lángot, belehajítunk egy marék friss petrezselyemzöldet, és még 5 percig főzzük.

májgaluska

  1. Botmixerrel összeaprítjuk a megtisztított májakat. Én 4 nagy darab májat pürésítettem le összesen.
  2. Ehhez adjuk hozzá a 2 darab tojást, a petrezselyemzöldet, jó sok borsot, sót és egy kevéske majoránnát.
  3. Ezután hozzáadagolunk 5 púpos kanál gluténmentes morzsát. A legtöbb recept ír bele vízbe áztatott kenyeret. Senkinek nem ajánlom, mert nagyon felhígítja a galuska állagát, és végül még lisztet is kell hozzáadni, hogy megfelelő állagú legyen.
  4. Végül mindent jó alaposan összekeverünk, és 2 teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
  5. Azt megjegyezném, hogy az elkészített galuskának csak a felét tettem a 3 liter mennyiségű levesbe, a másik felét befagyasztottam :)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 062
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májgombócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

301
sertészsír 1 ek
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
burgonya 1 közepes db
kelkáposzta 0.5 kis fej
karfiol 0.5 kis db
zöldborsó 20 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 3 l
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
csirkeszív 4 db
csirkemáj 4 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 ek