Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgaluskaleves Márti konyhájából

Májgaluskaleves Márti konyhájából
Májgaluskaleves Márti konyhájából
90 perc / előkészület: 45 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék zöldséget dolgoztam fel, és mert nem volt a mélyhűtőben se csont, se husi, ez alkalommal is "megdobtam" egy kis csirkemájgombóccal, hogy legyen "tartalma" az oroszlán (férjem) örömére.

hozzávalók / 3 adag

Leves

Májgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, mossuk, karikázzuk. A paprikát keresztben félbevágjuk. A paradicsomot meghámozzuk. (Forró vizes módszer). A megtisztított hagymát szintén félbevágjuk (hosszában). A másik felét nagyon apróra felvágjuk, és félretesszük a gombóchoz. A májat megmossuk, eltávolítjuk a szíveket, félbevágjuk őket.
  2. Közepes lábasban felhevítjük a kacsazsírt, és beleforgatjuk a répát, fehérrépát és a zellert. Állandó kevergetés közben pár percig pirítjuk. Felöntjük ca. 1 1/4 l vízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot, a hagymát, és a megmosott, kettévágott csirkeszíveket. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletet és gyöngyöztetve, lassan főzzük, mint a húslevest.
  3. A májgombóchoz lereszeljük a száraz zsemlét, elkaparjuk a májakat. Az apróra vágott hagymát halvány zsemleszínűre pirítjuk a kacsazsírban. A fokhagymát pépesítjük. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk. Egy keverőtálban simára keverjük az alapanyagokat a fűszerekkel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet állni hagyjuk, míg elkészül a leves.
  4. Ekkor forrásban lévő sós vízbe teáskanál segítségével adagonként belecsúsztatjuk a masszát (galuska nagyságú), majd lassú tűzön kifőzzük (vagy vizes kézzel gombócokat formálunk). Ha készen van, leveses tányérokra szedjük, és rámerjük a forró, zöldséges levest.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 31 135
elküldve: 5
receptkönyvben: 171
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májgombócleves kacsazsírral, májgombócos zöldségleves, kacsazsíros májgombócleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

443
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
kacsazsír 1 ek
csirkeszív 15 dkg
csirkemáj 20 dkg
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 1 kk
petrezselyem 1 teáskanál
tojás 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kacsazsír 1 ek