Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából

Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából
Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest a nagyobbik lányom szereti nagyon. Milliószor megfőztem már. Leginkább akkor szoktam készíteni, ha rántott csirkeszárny vagy comb lesz a második fogás, és ebben a levesben főzöm elő a rántani való húst.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szeretné néha kiváltani a sokszor már unalmas húslevest vasárnap délben.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsok megtisztítása után egy nagyobb fazékban feltesszük főni őket, hideg vízben, takarékon. Tearózsába vagy gézdarabba csomagolva tegyük bele az ízlés szerinti mennyiségű szemes borsot. A zellert és a megtisztított, bevágott vöröshagymát már most belerakhatjuk.
  2. Ha a lé felfőtt, szedjük le kisebb szűrővel a habot. Ezt szükség szerint még többször is meg kell tenni az étel fövése közben. Ezután ízesítsük ételízesítővel.
  3. A sárgarépát és a karalábét vágjuk kockára.
  4. Ha a húsok már félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a kockára vágott zöldséget.
  5. Vágódeszkán a csirkemájakat kapargassuk el, és tegyük egy kis tálba. Fűszerezzük kevés őrölt borssal, sóval, ételízesítővel, majd keverjük bele a tojást, és annyi lisztet, hogy galuska (nokedli) állagú tésztát kapjunk.
  6. Ha a hús és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor szaggassuk bele a levesbe a májgaluskát.
  7. Ezt hagyjuk főni még 10-15 percig. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 066
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tina-anya

Mióta szakács: 2013.06.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májgaluska leves csirkeaprólékból, csirkehúsos leves májgaluskával, májgaluska leves csirkenyakkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

271
csirkenyak 10 db
csirkeláb 10 db
sárgarépa 4 közepes db
karalábé 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
zeller 1 kis db
fehérrépa 2 közepes db
csirkemáj 30 dkg
finomliszt 3 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint