Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgombócleves ahogy Katharosz készíti

Májgombócleves ahogy Katharosz készíti
Májgombócleves ahogy Katharosz készíti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán egyszerű elkészíteni, és nagyon finom, ha egyszer kipróbálod, többé szóba sem jöhet a készen vett májgombóc.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A májgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és félkarikára vágjuk, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
  2. Egy fazékban az olajon először a hagymát, majd a petrezselymet is megfuttatjuk, és egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle a májgombóchoz. A maradékhoz adjuk a zöldségeket, és kevergetve kicsit megpirítjuk 1-2 perc alatt, vigyázva nehogy megégjen.
  3. Majd 1,5 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket, és felforraljuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
  4. Ezután egy teáskanállal beleszaggatjuk a májgombócot, és kb. 4 -5 perc alatt megfőzzük (szép nagyra nőnek a levesben).
  5. Májgombóc: a zsemlét beáztatjuk, kicsavarjuk, és a májjal-szívvel együtt ledaráljuk.
  6. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, a hagymás- petrezselymet, fűszereket, összedolgozzuk, ha túl lágy lenne, zsemlemorzsát adunk hozzá még. Hűtőben kicsit pihentetjük. Mielőtt a leveshez kezdenénk, ezt csináljuk meg.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 42 552
elküldve: 10
receptkönyvben: 349
elkészítve: 41/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

májgombócos leves, gombócos leves, csirkemájas gombócleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzBarbara89
SzBarbara89 Mon, 2016-01-18 21:04

Életem első májgaluska levesét ez alapján készítettem. Picit féltem tőle, de isteni lett :) Ezután mindig így fogom készíteni! Köszönöm!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-16 13:47

A leves nagyon guszta,csodás ránézni is! :-) , éhes lettem, köszönöm,mentve, el fogom készíteni.:-))
Éva-Anyóca

livcsi 75
livcsi 75 / livcsi 75 Tue, 2013-01-15 18:36

Hasonlót készítek én is,nagyon finom!!És tényleg aki egyszer eszik finom házit az nem vesz többé boltit.Csak ajánlani tudom mindenkinek.Ha többet csinál az ember,remekül fagyasztható,egy tálcán,utána dobozolható,vagy zacskózható.És csak a levesalapba kell dobni legközelebb.Üdv

futorozsa
futorozsa Tue, 2013-01-15 18:01

Gabys! Én le szoktam fagyasztani, amikor felenged kicsit laza lesz az állaga, no ekkor kell belekeverni egy kis szemlyemorzsát. A recept remek én is így tanultam leendő anyosómtól a gombóc készítését. Üdv.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-01-15 23:14

Szió,
köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni a javaslatod alapján. Üdv, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-01-15 15:23

szió,
A kérdésem, mert finomnak tünik a gombóc, lefagyaszthatóak a gombócok vagy csak frissen felhasználható? köszi a választ:) Gabi

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-01-15 21:51

Szia Gabys
Nem tudom, hogy milyen lenne lefagyasztva, én mindig frissen készítem, és mi is nagyon szeretjük. De talán, ha egy sütőpapirral bélelt tálcára kanállal kiszaggatsz egy pár darabot tesztelheted, hogy milyen lesz.
Üdv. Kati

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-01-20 20:17

Szia Kati,
ma ebédre elkészítettem a saját levesalapomat a Te gombócaiddal. Valóban nagyon finom, hibátlan a gombóc receptje, érdemes volt váltanom a tiedre:) A fűszereket a szánk íze szerint adagoltam hozzá. Tettem bele még petrezselymet is. Mivel nagyon gyorsan készen lettem vele és gyorsan meg is főtt a levesben, így azzal, hogy egy lendülettel többet készítsek és fagyasszam nincs értelme. Köszönöm a receptet! Szép hetet kívánok, üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-01-20 23:03

valóban, de én kihagytam a dinsztelt hagymás-petrezselymes részt, mivel egy hagyományos húsleves alapot csináltam. Így szárított petrezselymet tettem hozzá, kb. a majorannával megegyező mennyiséget. De nincs jelentősége, a lényeg az, hogy a recepted bevált:) Üdv, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-01-15 23:15

Kedves Kati,
köszönöm a tippet, de ahogy látom mások is a segítségemre voltak. Ki fogom próbálni a lehetőségeket. Valamelyik csak beválik:) Jó éjt Gabi

324
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 1 csokor
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
napraforgó olaj 4 ek
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
víz 1.5 l
zsemle 1 db
csirkemáj 20 dkg
csirkeszív 10 dkg
tojás 1 db
finomliszt 2 csapott ek
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint