Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgombócleves marhamájból

Májgombócleves marhamájból
Májgombócleves marhamájból
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az egyik legfinomabb leves, nagy kedvenc a grízgaluska mellett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gazdagabb húslevesben is remek levesbetét. Tejfölös vagy joghurtos habarással elkészítve a leves még kiadósabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat ledaráljuk, vagy apróra kaparjuk. Összekeverjük a tojások sárgájával és a nagyon apróra vágott vöröshagymával.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a májhoz. 
  3. Petrezselyemmel, majorannával, apróra zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Annyi zsemlemorzsát és búzadarát teszünk hozzá fele-fele arányban, hogy formázható masszát kapjunk.
  5. A levesben készre főzzük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 275
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májgaluska leves, a legegyszerűbb májgombócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

155
marhamáj 25 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
zsemlemorzsa 3 ek
búzadara 3 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 2 l