Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli

Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli
Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

AzEszter Birsalmával rakott zöldbabja adta az ihletet, ezúton köszönöm is neki. Csak megnéztem, hogy nálam mi van a kamrában. Ezek voltak, nagyszerű étel kerekedett ki belőle. A kép nem a legjobb, még forró volt, kissé szétesett, de nem is a látvány a lényeg! Az alma és a máj nagyon jól passzolt,a  többi hozzávaló csak hab volt a tortán.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha sertésmájjal készítjük az ételt, előző este vágjuk kis darabokra, áztassuk a tejbe és vágjunk rá 2 gerezd fokhagymát.
  2. Az elkészítés napján a gerslit áztassuk két és félszeres vízbe legalább két órára, majd ebben a vízben, kevés sóval főzzük meg. Hagyjuk állni, ekkor minden megmaradt főzővizet még magába szív.
  3. A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük meg, az almákat szeleteljük fel héjastól.
  4. A tejfölbe keverjük bele a tojást.
  5. A fej vöröshagymát szeljük fel vékony csíkokra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a lecsepegtetett májat a fokhagymával együtt (ami a tejben volt), fűszerezzük borssal és majorannával.
  6. Öntsük fel borral és fedő alatt pároljuk puhára. Ha megfőtt, mehet rá só is.
  7. Egy tűzálló tál aljára elterítjük a zöldbab felét, rá a gersli felét. Csepegtetünk rá a tojásos tejfölből, majd ráöntjük az egész adag hagymás májat. Erre mehetnek rá az almaszeletek.
  8. Erre ismét zöldbab és gersli kerül, majd a megmaradt tojásos tejfölt szépen elkenjük rajta.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk. Kb. 45 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26*15*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

missdr
missdr Thu, 2011-05-19 08:17

Szia!

A hétvégén ez volt az ebéd,csak én a gersli helyett rizzsel készítettem.Nagyon finom lett,köszi a receptet!:)

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-05-19 10:33

Kedves Missdr, örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett! Rizzsel is biztosan finom! :-) Így ebédidő közeledtével meg is tudnám enni! :-) Szép napot, Zsuzsa

703
gersli 15 dkg
zöldbab 30 dkg
alma 2 db
sertésmáj 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tej 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 15 dkg
tojás 1 db
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl