Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb

Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb
Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kihívás olyan új ételeket készíteni, amit még nem csináltam, különösen úgy, hogy összerakod a hozzávalókat, betolod a sütőbe, és már csak a végeredménnyel szembesülsz. Igaz, lehet kóstolni a tölteléket mielőtt betöltöd, de megsülve, összesülve csak változik az összhatás. Ez a csirkemájas sárgarépás kakukkfüves töltelék nem igazán különleges, viszont annál finomabb.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Krumplipürével, párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, és egy oldalról fellazítjuk a bőrét, ahova a tölteléket fogjuk tölteni. Ezután besózzuk a húst, és félretesszük.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, a májat elkaparjuk. Vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  3. Ha a zsemle átázott, jól kinyomjuk belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverjük.
  4. A masszát a combok bőre alá betöltjük, a combok nagyságától függően, tojásnyi tölteléket tegyünk bele.
  5. A maradékot egy tepsi közepére halmozzuk, és a megtöltött combokat köré helyezzük. 1 dl vizet öntünk alá.
  6. Alufóliával lefedjük, és 45 percig 210 fokon sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, májjal töltött csirkecomb, májas sárgarépás töltött csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
csirkecomb 8 db
csirkemáj 30 dkg
zsemle 3 db
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
kakukkfű 1 ek
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 ek
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl