Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májjal töltött pulykatekercs

Májjal töltött pulykatekercs
Májjal töltött pulykatekercs
75 perc / előkészület: 10 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem igazán favorit a máj és igazán a pulyka se, de ezt a receptet még mi is imádtuk, próbáljátok ki Ti is! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra darabolt csirkemájat hagymán megpároljuk, borssal, petrezselyemmel és egy kis tárkonnyal ízesítjük. Sót csak a végén adunk hozzá.
  2. Amikor elkészült, villával összetörjük (azért nem turmixoljuk, hogy egy kicsit darabos legyen), majd megtöltjük vele a pulykamell-szeleteket.
  3. A tekercseket fóliával lefedve sütjük 200 fokos sütőben, amíg a hús meg nem puhul, azután még 5 percig fólia nélkül.
  4. A kisült szaftot mustárral és egy kis citrommal ízesítjük, és tejszínnel sűrűsítjük (ha szükséges, sózzuk).
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

göngyölt pulyka, csirkemájjal töltött pulykarolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

437
pulykamell 1 kg
csirkemáj 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
mustár 1 teáskanál
főzőtejszín 200 ml