Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májkoszorú

Májkoszorú
Májkoszorú
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az újonnan vásárolt forma felavatására készült ez a recept, de sikerének köszönhetően nem utoljára. Mi krumplipürével és uborkasalátával ettük.

hozzávalók / 4 adag

A májkoszorúhoz

A forma kibéleléséhez

ajánlat

Ha biztosak vagyunk benne, hogy mind el fog fogyni, akkor a köretet halmozhatjuk a közepébe is, nagyon mutatós. Természetesen hagyományos tepsiben is elkészíthető, sőt csirkecomb töltéséhez is felhasználható a massza.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Daráljuk le a májat, a hagymákat vágjuk apróra vagy reszeljük le.
  2. A gyűrű formát béleljuk ki a baconszeletekkel úgy, hogy mindkét oldalon lógjanak túl a peremen.
  3. Alaposan nyomkodjuk ki a kenyeret a víztől.
  4. Gyúrjuk össze a hozzávalókat.
  5. Töltsük a masszát a formába.
  6. Hajtsuk a massza tetejére a kilógó szalonnát, így teljesen körbefogja a tölteléket.
  7. 200 fokon süssük pirosra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 196
elküldve: 1
receptkönyvben: 219
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bacon-ös májfasírt, májfasírt egyben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

delenser
delenser Thu, 2011-11-24 17:00

Nagy örömömre találtalm rá erre a receptre, ma elkészitettem Nagyon finom, köszönöm szépen, kedvenc lesz

763
csirkemáj 50 dkg
kenyér 25 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bacon 40 dkg