Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májkrém házilag Katicabogaram konyhájából

Májkrém házilag Katicabogaram konyhájából
Májkrém házilag Katicabogaram konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem lehet tudni, mit tesznek a konzerv májkrémbe. Ha magad készíted, amellett, hogy tudod, mik az összetevők, sokféleképpen variálhatod az ízvilágát. Én most egy alapot készítettem, amelyhez bármilyen ízt adhatunk hozzá. Ilyen például a majoránna, kakukkfű, rozmaring. Tehetünk hozzá aszalt szilvát, fehérbort, erős paprikát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felmelegítjük egy lábasban. Ha már elég forró, beletesszük a nagyobb darabokra vágott hagymát, fokhagymát és a paprikát. Körülbelül 15 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a májat és a koktélparadicsomot.
  2. Nem szabad a májnak megkeményednie! Éppen, hogy ne legyen véres, mikor megszúrjuk. Ez úgy 5 perces párolást igényel.
  3. Kézi botmixerrel pürésítjük, és a legvégén fűszerezzük sóval, borssal. Hűtőben tároljuk 2-3 napig. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 39 520
elküldve: 5
receptkönyvben: 537
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi májkrém, csirkemájkrém, hagymás-paprikás csirkemájkrém

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Mon, 2015-01-19 17:07

Megcsináltam, annyi változtatással, hogy megháromszoroztam a hagymák számát és csak paradicsom sűrímény volt otthon, határozottan jó. üdv: Ticcsi

Katicabogaram
Katicabogaram / Katicabogaram Thu, 2015-01-15 14:13

Szia! Persze, lehet használni vajat is. Sőt kacsazsírral is nagyon finom. Viszont a vajjal lehet keményebb marad a krém, inkább használj kevesebbet.
Üdv, Bogi

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Thu, 2015-01-22 10:38

Bevallom, én is kacsazsírban szoktam csinálni...
A hagymát szálasra vágom, de ugyanígy "dinsztelem" mint te, -ezalatt a májat megszórom, összekeverem, borssal, majorannával...
(amikor, a máj kicsit pirult, egy kevéske vörösbort is öntök alá, -az van)
A lényeg:-ha kacsazsírban sül,- esetleg próbáljátok ki úgy is, hogy nem "pürésítitek össze". Hanem, csak úgy "belefagy" a hűtőben a hagymás, bő kacsazsírba a máj.
Aztán a hagymás zsírral kent kenyérre lehet "kenni", vagy szeletelni a májat...

Ne haragudj Bogi, meg senki se, ---tudom, hogy ez nem pástétom, vagy májkrém.
A franciáktól loptam az ötletet. Szerintem, otthoni eszegetésre, így is finom...-nehéz abbahagyni, bocs.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-03-13 10:58

Kedves Katicabogaram!

Gratulálok a sok finom recepthez, és a megtisztelő Hét Szakácsa címhez! :)
Várom továbbra is a sok finomságot! :)
Éva-Anyóca

584
csirkemáj 40 dkg
margarin 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
tv paprika 1 közepes db
koktélparadicsom 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint