Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majomkenyér johi konyhájából

Majomkenyér johi konyhájából
Majomkenyér johi konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valójában fahéjas csiga új, aranygaluska-szerű kivitelezésben. A receptet comfortablefoodtól szereztem, isteni, isteni, isteni! :)

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

  • 2,5 dl tej
  • 80 g vaj
  • 2 ek méz
  • 50 g friss élesztő
  • 650 g liszt
  • 100 g cukor
  • fél tk só
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 tojás

Mázhoz:

Tetejére:

  • 1,5 dl sűrített tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet összemelegítjük a vajjal közepes hőfokon, míg a vaj teljesen meg nem olvad.
  2. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk az élesztőt és a mézet.
  3. Egy nagy keverőtálba jöhetnek a száraz hozzávalók: lisztnek a 2/3-a, cukor, só, vaníliás cukor.
  4. Jöhet hozzá a víz, a tojás és a kihűlt tejes-vajas élesztő. Ezt az egészet jól összekeverjük robotgéppel.
  5. A liszt maradék részét hozzászitáljuk, míg össze nem áll tésztává.
  6. Takarjuk le, és meleg helyen 1 órát kelesztjük, vagy amíg a duplájára nem nő.
  7. Mikor a tészta elérte eredeti méretének dupláját, formázzunk golflabda nagyságú golyókat, és helyezzük a kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  8. A mázhoz való alapanyagokat (második rész) olvasszuk össze, és öntsük a labdákra úgy, hogy befolyjon a rések közé.
  9. 175 fokon körülbelül 35-40 perc alatt légkeveréses sütéssel készre sütjük.
  10. A sütőből kivéve és 1-2 perc pihentetés után jól meglocsoljuk az édes sűrített tejjel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 800
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

johi

Mióta szakács: 2011.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas majomkenyér, fahéjas aranygaluska, cukros fahéjas majomkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!