Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majomkenyér - Monkey Bread

Majomkenyér - Monkey Bread
Majomkenyér - Monkey Bread
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Limara receptjei között találtam ezt a Monkey Bread, Majomkenyér receptet. Hirtelen kedvem támadt elkészíteni. Gondoltam, közeledik a Karácsony, miért ne tegyem ezt az egyszerű receptet is egy kicsit ünnepélyesebbé. Az aszalt gyümölcs, a fahéj és a méz eggyüttes íze, illata rám legalábbis megtette a kívánt hatást ! Jó kis mézes narancsteát készítettem mellé, és ettől a hétköznapunk is egy csapásra ünnepélyessé varázsolódott !

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Baráti csevegések alkalmából is ajánlom, a téli estéken jókedvűen el lehet mellette beszélgetni ! A fiúk fogyaszthatnak forralt bort is mellé !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit az olvasztott vaj nélkül összegyúrjuk. Utoljára beledolgozzuk az olvasztott vajat.
  2. Duplájára kelesztjük.
  3. 3 cm vastagra nyújtjuk, majd kb 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
  4. A barna cukrot összekavarjuk a fahéjjal. A 15 dkg vajat felolvasztjuk. Az olvasztott vajjal kikenünk egy kuglófformát.
  5. A kis tésztakockákat egymás után bele mártogatjuk az olvasztott vajba, megforgatjuk a fahéjas cukorban, és szépen egymásra rendezgetjük a kuglófformánkba. Közben dobáljuk közé az aszalt gyümölcsöket.
  6. A maradék vajat a tetejére locsoljuk (nem sok marad). Megszórjuk egy kis cukorral, megkelesztjük (tele lesz a forma).
  7. Sütőben megsütjük. A teteje szépen karamelizálódik (nekem majnem túl jól sikerült).
  8. Tálcára borítjuk, olvasztott mézzel körbelocsoljuk a tetejét.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 725
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös-mézes kuglóf, karácsonyi kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

telstar
telstar Sun, 2018-04-15 16:20

Jó recept, de ez nem kuglóf, hanem a "kelt tészta / aranygaluska" csoportba tartozik.
És nem a magyar, hanem az amerikai konyhába.

A többi az stimmel.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2018-04-15 20:37

Kedves telstar!

Köszönjük az észrevételt, korrigáltuk a receptet.
Üdvözlettel:

Nosalty

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-12-27 23:41

Igen ! Ez ő !
Majdnem megégettem, de nem !
Nagyon finoman karemelizálódott a tetején a cukor.
Finom volt ! Puszi és nagyon szivesen !
Jó éjt! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-27 16:57

Kedves Anci!

Szóval ez "ő", ami a levélírás alatt sült a múltkor:-))
Nagyon guszta, és bár karácsonynak jelen évre vége,- azért még lesz alkalom, ünnepek, és kipróbálom:-))
Köszönöm szépen.
Éva-Anyóca

1249
finomliszt 50 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tej 3 dl
vaj 5 dkg
cukor 3 ek
élesztő 2.5 dkg
mazsola 5 dkg
aszalt szilva 5 dkg
méz 4 ek
vaj 1 ek
barna cukor 180 g
fahéj 2 tk
vaj 15 dkg