Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonéz házilag Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Majonéz házilag Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Majonéz házilag Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig én is a boltban vettem a majonézt, de ha egyszer készítesz így házilag, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük.
  2. Egy habverő segítségével keverjük hozzá a porcukrot, sót, borsot és a mustárt.
  3. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. (Ne legyen túl hideg, hanem szobahőmérsékletű.)
  4. Ha felvette az olajat, akkor egy krémes állagú szószt kapunk. Adjuk hozzá a citromlét is. Kóstolgassuk, ki-ki szájíze szerint ízesítheti még.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonéz, majonéz házilag, házi majonéz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakbat
bakbat Wed, 2015-12-23 20:45

Nekem minden hozzávalót pontosan mérve durván csak olívaolaj íze volt. Utána már hiába tettem bele újabb mennyiségeket a többi hozzávalóból, menthetetlen volt sajnos.

csigabi
csigabi Sun, 2015-12-13 23:30

Köszönöm szépen a receptet! Nagyon jól sikerült. Meddig áll el hűtőben?
Üdvözlettel: Gabi

szilviamalmos
Sylvia Gasztro Angyal / szilviamalmos Sat, 2015-08-29 17:11

Nagyon szívesen :) örülök neki,hogy jól sikerült és nagyon jól tetted,hogy egy kis fehérborral megbolondítottad! :) Ha van nekem kibontva a hűtőben,akkor én is szoktam egy keveset tenni bele! Üdv: Szilvia

NHTundi
TamásiTündi / NHTundi Sun, 2015-08-23 13:20

Köszönöm a receptet! Elkészítettem, és nagyon ízletes lett. Egy kis fehérbort adtam még hozzá, ami jót tett neki.

Üdvözlettel: Tündi

412
tojássárgája 2 db
porcukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 kávéskanál
olívaolaj 2 dl
citromlé 3 teáskanál