Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes burgonyás madársaláta

Majonézes burgonyás madársaláta
Majonézes burgonyás madársaláta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bécsben a rántott húshoz adnak madársalátát és majonézes burgonyát. Mikor megláttam a boltban a szép friss, és olcsó madársalátát, már tudtam, hogy hétvégén ez lesz nálam is. Sajna egymagamra nem rántok ki semmit, de nagyon finom ez a saláta pirítóssal, vagy akár önmagában is.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

A majonézhez

ajánlat

Bármilyen majonézzel el lehet készíteni. Én ezt a főzött fajtát szeretem, mert a nyers tojással kapcsolatban azért vannak fenntartásaim, és így nem kell egy fehérjével valamit kezdenem. Egyszerűen az egész tojást felhasználom. Az eredetileg főzött majonéz receptet kizárólag az olaj elhagyása miatt kerestem, és Tündér - Főzött majonéz recepjét alakítottam át, mivel most nagy mascarpone őrületben vagyok, és nem is volt itthon tejföl. Az eredeti recept fele is elég ehhez a salátához, kivéve, ha nagyon "tocsogósan" szeretjük. A majonéz összetevőinek aránya nincs kőbe vésve. Én így szeretem, kicsit édeskésebben, és sok borssal, nem túl mustárosan. Sajnos a madársaláta nagyon drága, így csak akkor kerül a kosaramba, ha épp akciós. Így a recept árát is csak hozzávetőlegesen tudom megadni, mert elég széles tartományban változhat az ára. Én 300 Ft-ért vettem a 250 g-ot, de akár 3-4 x drágábban is árulhatják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Majonézhez egy tűzálló tálban összekeverjük a tojást a mustárral, mézzel és a tejszínnel. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés citromlével (kb. 1 mk) ízesítjük. Mikor egyenletes, gőz fölött addig keverjük, míg besűrüsödik. Félretesszük hűlni.
  2. Apróra kockázzuk a hagymát és felszeleteljük a főtt burgonyát.
  3. Mikor meghűlt a majonéz hozzáadjuk a mascarponét és simára keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és egy csipet őrölt rozmaringot.
  4. Ha kicsit ízetlennek érezzük, akkor még most utóízesíthetjük: mustárral, sóval, mézzel vagy citrommal, amelyiket hiányoljuk.
  5. Hozzáadjuk a burgonyát is a majonézhez, és jól összekeverjük.
  6. Megmossuk a madársalátát, lecsöpögtetjük, és a majonézes burgonyához keverjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 757
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

majonézes krumpli madársalátával, madársaláta majonézes burgonyával, majonézes krumpli és madársaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
madársaláta 250 g
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
mustár 1 ek
méz 1 ek
főzőtejszín 20 ml
mascarpone 10 dkg
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint