Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes burgonyasaláta 2.

Majonézes burgonyasaláta 2.
Majonézes burgonyasaláta 2.
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig, amikor ezt a salátát készítettem gondosan ügyeltem, hogy szép kerek szeletek maradjanak a burgonyából. Alig mertem összekeverni, nehogy összetörjem. Nemrégiben egy szakács ismerősöm salátáját kóstoltam és rájöttem, hogy  a krumpli apró darabokban sokkal finomabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hideg és meleg húsok mellé nagyon finom köret.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, és héjában puhára főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. Megpucoljuk és apró kockára vágjuk. Sózzuk.
  4. Az öntethez a tejfölt, majonézt, a nagyon apróra vágott póréhagymát és az őrölt borsot összekeverjük.
  5. Ráöntjük a burgonyára, és alaposan összeforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 96 739
elküldve: 9
receptkönyvben: 766
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta, burgonyasaláta majonézzel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Thu, 2016-12-22 01:56

A férjem az ecetes-hagymás krumplisalátát szereti, a család többi tagja a majonézest. Én meg nem szeretek duplán pepecselni, így készítek egy nagy tál ecetes salátát, abból veszek ki néhány óra állás után krumplit, és azt keverem a majonézes öntethez. Mondhatom, sokkal zamatosabb így. Most már akkor is így csinálom, ha csak majonézes krumplisalátát akarunk enni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-09-16 17:44

Kedves Kiki!

Ma vacsorára elkészítettem a burgisalit, hirtelen sült, paprikás csirke mellé. Nagyon fincsi lett!
Én több tejfölt, és kevesebb majonézt használtam, a póréhagyma helyett pedig apróra vágott medvehagymát tettem bele, mert ez volt otthon, a mélyhűtőben.

Üdv:

Barbara

Amine
Flowerbomb / Amine Fri, 2010-10-29 18:04

Jó recept, de én finomítottam rajta zellerszállal, petrezselyemmel, lilahagymával és fokhagymaborssal.
Isteni!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Tue, 2010-03-23 16:07

Nem régen egy vendégségbe hívtak és nem tudtam, hogy kell burgonyasalátát készíteni... erre a Sógornöm azt mondta, na jó akkor te csinálsz franciasalátát... ez volt a második pofon. Nem mertem mondani, hogy ezt is életemben csak 1x készítettem és szinte azt sem tudom mi fán terem.:-) Nem estem kétségbe, hazamentem elkezdtem böngészni. Itt jó recepteket találtam. Nagyon finomra sikerült a francia-salátám. KÖSZÖNÖM akik megosztották velem tapasztalataikat, receptjeiket Vira

588
burgonya 10 közepes db
tejföl 2 dl
majonéz 250 g
póréhagyma 1 db
bors 0.5 kk
0 ízlés szerint