Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes burgonyasaláta 7. - ecetes lilahagymával

Majonézes burgonyasaláta 7. - ecetes lilahagymával
Majonézes burgonyasaláta 7. - ecetes lilahagymával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc salátánk hidegtálhoz, hideg sülthúsokhoz, rántott halhoz és ...mindenhez. :).

hozzávalók / 6 adag

A salátához

A mártáshoz

ajánlat

Savanykásabb íze miatt nagyon jó választás annak, aki más majonézes salátákat is készít egyszerre.
Változatosabbá teszi a franciasaláta édeskés, a gombasali semlegesebb és az általam feltett sajtsaláta markánsabb ízvilágát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük.
  2. Közben a hagymákat vékony karikákra gyaluljuk, és lesózzuk. Ha jól átjárta a só, cukrot és ecetet teszünk rá, és összekeverjük. Kevés vízzel higítjuk, hogy jól feloldódjon a cukor is.
  3. A krumplit még melegen megtisztítjuk, és falatnyi kockákra vágjuk, ráöntjük a hagymát kevés lével, és óvatosan összekeverjük. Kihűtjük, közben néha átkeverjük, hogy egyenletesen felszívja a levét.
  4. Amíg hűl, elkészítjük a mártást a hozzávalókból, a kihűlt krumplira öntjük, jól átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben hagyjuk, hogy összeérjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 102 608
elküldve: 26
receptkönyvben: 673
elkészítve: 54/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes-lilahagymás burgonyasaláta majonézzel, lilahagymás-majonézes burgonyasaláta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bödösbanya
Bödösbanya Sat, 2017-11-25 09:13

Szerintem a 0,5 dl víz egy kicsit kevés. Valószínű elírás, és 0,5 l akar lenni. Fél deci max. röviditalból elég! :)

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Sat, 2017-11-25 09:28

Kedves Bödösbanya!
A 0.5 dl víz jelen esetben a hígításra vonatkozik. A krumpli főzéséhez szükséges vizet nem tüntettük fel, mivel az nem tartozik a saláta tápanyag-tartalmába.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
Nosalty

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-12-26 18:59

Kedves Eva!

Nagyon tetszik a recepted, es mert szeretjük a krumplisalatat, el is tettem es hamarosan kiprobalasra kerül!

Köszönettel es Boldog Uj Evet kivanva üdvözöllek: Marti

2bagoly
2bagoly Wed, 2013-12-25 15:45

Szia Geleva!

Csatlakoznek en is a kommentekhez, ezt a salit csinaltam meg tegnap a rantotthalacskahoz es a husikahoz es nagyon izlett a csaladomnak, az ize fantasztikus lett ezt az izvilagot kerestem mar evek ota, de valahogy soha nem sikerult ilyenre. Ez a recept lett a befuto, ezentul csak igy fogom elkesziteni a krumplisalit. Isteni, nagyon szuper koszonom. Boldog Karacsonyt :-)

Petik Erzsébet
Petik Erzsébet Tue, 2013-12-10 21:04

Kedves Éva! Köszönöm a receptet, karácsonykor a rántott hal mellé így fogom elkészíteni! Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Üdv: Erzsi

Andus54
Andus54 Mon, 2012-12-31 16:10

Már többször készítettem el , nagyon finom ..köszönöm a receptet!

marcsa1
marcsa1 / marcsa1 Thu, 2011-09-15 08:16

Elkészítettem! Én aki nem szeretem a burgonyasalátát azt mondom, hogy ez egy nagyon jó recept!
Nagyon köszönöm a receptet!
Üdv:Marcsi

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-09-15 10:09

Kedves Marcsi!
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett és remélem már kicsit szereted a burgonyasalátát.:-)
Üdv.: Éva

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-04-25 10:30

Kedves uoti!
Igazán nincs mit, szerintem is nagyon finom! :-)
Nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett!
Üdv.: Éva

bildóka
bildóka Fri, 2011-04-15 13:08

Kedves Geleva!

Én is ugyanígy készítem, eddig azt hittem, hogy egyedül, mert mindenhol csak száraz, íztelen krumplisalátát láttam, ettem, olvastam, nagyon finom, az egész család imádja. A többi recepted közt is van az én ízlésemnek megfelelő. Köszi a sok finom receptet, további szép napot.

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-04-15 19:54

Kedves bildóka!
Nagyon szívesen, remélem még tudsz csemegézni a receptjeim között és tetszeni fog amit kipróbálsz.
A salátával pont így voltam én is, ezért régóta így készítem, nekem jobban ízlik így, kicsit savanykásabban. Általában több féle salit készítek, lehetőleg más-más ízhatásúra szeretném a választékot. Jól kiegészítik egymást és mindenki tud választani. Nálunk mindenki, mindenből egy "kicsit" a választék. :-)))
Neked is szép estét!
Éva

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-04-15 12:21

Ugyanígy készítem ên is:-)a múlthéten a mennyei fantáziához ez volt:-)

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-04-15 19:44

Kedves Zsuzsi!
Örülök, hogy hasonló az ízlésünk :-))), remélem jól sikerűlt mindkettő és valóban mennyei lett az ebéd vagy vacsi. :-)))
Üdv. Éva

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-04-15 19:54

Kedves Éva!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ez nagyon finom ( meg a többi recepted is :))), én is mindig így készítem (örülök, hogy Te is)
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-04-15 20:06

Kedves Edit!
Nagyon szépen köszönöm! :-) Én is örülök, hogy sok mindenben megegyezik az ízlésünk. :-)....tényleg, lassan dumcsizhatnánk a pasikról is! :-DDD...csak vicceltem. ;-)))
Puszi, Éva

520
burgonya 1 kg
lila hagyma 3 közepes fej
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
ecet 1 ek
víz 0.5 dl
majonéz 280 g
tejföl 450 g
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
porcukor 1 ek
fehér bors 0 ízlés szerint