Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes csiga

Majonézes csiga
Majonézes csiga
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A netem olvastam, hogy majonézzel kenik le a kiflik tetejét tojás helyett, gondoltam, miért ne lehetne csigát is készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos joghurtot, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a liszt felét, az élesztőt, a margarint, a sót, a maradék joghurtot, és jól eldolgozzuk.
  3. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá.
  4. 45-60 percet állni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük majonézzel (keveset hagyjunk a tetejére), felcsavarjuk, és 2 ujjnyii vastag szeleteket vágunk belőle.
  6. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük a maradék majonézzel, és 200 fokon 30-35 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kelt csiga, majonézzel kent sós csiga, sós tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1562
joghurt 5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
margarin 25 dkg
finomliszt 90 dkg
0 ízlés szerint
majonéz 15 dkg