Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes hagymás lazac

Majonézes hagymás lazac
Majonézes hagymás lazac
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig tartok a mélyhűtőben valamilyen halat, ha hirtelen jön valami vendég, vagy egyszerűen nincs kedvem nagy főzésbe kezdeni, a hal a leggyorsabb és a legegyszerűbb. Különösen ez. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hal szeleteket bekenjük a citrom levével, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A karikára vágott hagymát az olajon megsütjük, kb. 10 perc.
  3. A halszeleteket beletesszük egy kissé megolajozott formába vagy tepsibe. Mindegyik halfilét megkenjük majonézzel, elosszuk a tetejükön a hagymát. 190 fokon 15 percig alufólia alatt sütjük, levesszük a fóliát, és 15 perc alatt megpirítjuk. Salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac majonézzel, lazac sütőben, citromos majonézes lazac

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b_marcsi
b_marcsi Fri, 2017-03-31 15:11

Hálás köszönet ezért a receptért!! Már jó sokszor elkészítettem és nem bírjuk megunni :) Szeretem a lazacot, de ez az elkészítési mód szerintem az abszolút győztes ;)
marcsi

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Fri, 2017-03-31 22:52

Kedves Marcsi!
Nagyon örülök hogy ízlett ez az egyszerű recept!
Külön köszönöm hogy megírtad a véleményed

Noctifera
Noctifera Sun, 2016-03-20 15:15

Nagyon jó recept, köszönöm! :-)
(Én jénaiban sütöttem egy kis vajjal a lazac alatt.)

405
lazac 800 g
citromlé 1.2 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 3 közepes db
majonéz 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint