Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes-joghurtos heringsaláta

Majonézes-joghurtos heringsaláta
Majonézes-joghurtos heringsaláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban elég általánosan kedvelt étel, sokféle ízzel variálható a szósz: kaporral, petrezselyemmel, céklával. A legjobban az ünnepi eltelések idején tesszük az asztalra. Valóságos felüdülés egy ilyen ebéd valamelyik napon, amikor már a sok ünnepi fogás igencsak megterhelőn nyomja a gyomrot.
Akár szilveszterkor, éjfél tájban nagyon kellemesen hat.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet egyszerűen kenyérrel fogyasztani, de a legjobban héjában főtt, forró burgonya és friss saláta illik hozzá.
Ha matjesfilet-t használunk fel: miután a haldarabokat az olajból kiemeltük, ajánlatos egy fél napig hideg vízben áztatni, mert erősen sósak. A vízből kivéve, aztán lecsepegtetjük őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A haldarabokat a hagymával együtt egy szűrőre borítjuk, egy edény fölött hagyjuk jól kicsöpögni.
  2. A tejfölt, a majonézt és a joghurtot egy nagy tálban elkeverjük.
  3. A hagymát tisztítjuk, aprítjuk (legjobb kockázni), és a tejfölös szószba keverjük.
  4. Az almákat mossuk, leszárítjuk, a magházat eltávolítjuk, és héjastól apró kockákra vágjuk, ugyancsak a szószba keverjük.
  5. A heringdarabokat a hagymából kiválogatjuk (ha elég szép friss a hagyma, néhány darabot felhasználhatunk a salátába  a savanykás íze miatt), a hártyaszerű bőrt lehúzzuk róla, hosszában kettéhasítva a gerincet kihúzzuk a halakból, majd 2 cm-es darabokra vágva, a szószhoz adjuk őket.
  6. Az egészet salátás kanál segítségével jól összekeverjük, ha nem elég édeskés, hozzáadhatjuk a cukrot.
  7. Lefödve, néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Legjobb az egészet másnap az asztalra tenni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 365
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: német
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

heringsaláta, almás-joghurtos heringsaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chris.bruder
chris.bruder Wed, 2012-03-07 11:08

Utoljára kb 20 évvel ezelőtt ettem ilyen Matjesfilet salátát Németországban.
Azóta is keresem a receptjét.
Köszönöm Neked, hogy itt leírtad. Biztosan elkészítem és majd beszámolok róla,

evajahnke
java46 / evajahnke Thu, 2013-01-03 12:42

Kérlek, nézd el nekem a hiányosságom, hogy hozzászólásodat csak most(!) vettem észre! Vajon elkészítetted-e és ízlett-e? Nálunk most is van a hűtőben! Üdvözlettel java46

chris.bruder
chris.bruder Fri, 2013-01-04 12:54

Kedves java46!
Elkészítettem és nagyon finom lett!
Jó, hogy most írtál, mert eszembe juttattad.
Még egyszer meg fogom csinálni, hamarosan.
Köszönöm: Kriszta

343
hering 90 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
tejföl 175 g
majonéz 3 ek
joghurt 600 g
alma 4 kis db
cukor 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek