Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes káposzta

Majonézes káposzta
Majonézes káposzta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt apám egyik barátjánál kóstoltam meg. Annyira ízlett, hogy napokig kérleltem az apám, hogy hívja fel a barátját, és kérje el tőle a receptet, hogy az anyám is elkészíthesse nekem. Ennek már 20 éve lehetett. Azóta is rendszeresen készítem el most én is az én családomnak, és nagyon nagy sikert aratott eddig minden baráti összejövetelen.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pirított kenyérrel a legfinomabb. Jó vastagon kell pakolni a kenyérre, úgy a legjobb :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékonyra vágjuk, vagy gyaluljuk. Besózzuk, és állni hagyjuk, hogy lágyuljon, és levet eresszen.
  2. A vékonykolbászt karikára vágjuk, és nagyon kevés olajon ropogósra pirítjuk.
  3. A tojásból és az olajból majonézt keverünk. Ízesítjük a sóval, borssal és mustárral.
  4. A káposztát jól kicsavarjuk a levétől, összekeverjük a majonézzel és a kolbászkarikákkal.
  5. Legalább 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 134
elküldve: 2
receptkönyvben: 253
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

majonézes káposztasaláta kolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

randrea
Andrea / randrea Fri, 2013-02-22 21:13

Nem új káposztából készítettem és a kolbász helyett lila hagymát tettem bele, de így is nagyon finom lett!

741
káposzta 350 g
kolbász 100 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek