Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes-kapros-füstölt sajtos kukoricasaláta

Majonézes-kapros-füstölt sajtos kukoricasaláta
Majonézes-kapros-füstölt sajtos kukoricasaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A füstölt sajt és a kapor megbolondítja az ízeket ebben a salátában.

hozzávalók / 5 adag

Majonéz

Összeállítás

ajánlat

Én bármilyen grillezett hús vagy sült hús mellé szívesen készítem. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Majonéz

  1. 2 tojásból elkészítjük a majonézt.
  2. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett.
  3. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.

Összeállítás

  1. A kukoricakonzervet leszűrjük.
  2. Miután a majonéz elkészült, adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockára vágott füstölt sajtot és a finomra vágott, friss kaprot.
  3. Keverőkanállal összeforgatjuk, és fogyasztásig hagyjuk összeérni a hűtőben.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 069
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

kukoricasaláta, majonézes kukorica, kapros majonézes kukorica

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

633
tojássárgája 2 db
mustár 1 ek
porcukor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
citromlé 1 kk
bors 0 ízlés szerint
tejföl 125 g
csemegekukorica 840 g
füstölt sajt 15 dkg
kapor 1 csokor