Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes karfiolsaláta gazdagon

Majonézes karfiolsaláta gazdagon
Majonézes karfiolsaláta gazdagon
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sültek mellé vagy csak magában is vacsorának nagyon finom. Most a családnak csináltam, azonban fogyókúrás verzióban is sokszor készítettem: akkor a majonéz kimaradt, csak a joghurtot (vagy kefirt, ki melyiket szereti) fűszereztem, és sajtból is soványat választottam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd ételízesítős vízben megfőzzük. (ne legyen túlságosan megfőzve, mert akkor szétesnek a rózsák)
  2. A majonézt kikeverjük ízlés szerint a fűszerekkel.
  3. A hagymát félbe, majd karikákra, a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk, majd mindhármat elkeverjük a majonézben.
  4. A karfiolt leszűrjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a salátához. Ha még langyos (vagy meleg) a karfiol, akkor sokkal többet szív magába a léből (mi így szeretjük), de akkor viszont nem marad olyan sok lé a salátán. 
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

karfiol saláta virslivel, majonézes karfiol virslivel, virslis karfiol

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

163
karfiol 1 közepes db
ételízesítő 1 teáskanál
majonéz 3 ek
joghurt 2 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
mustár 1 kávéskanál
lila hagyma 1 közepes db
sajt 5 dkg
juhbeles virsli 15 dkg