Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes padlizsánkrém

Majonézes padlizsánkrém
Majonézes padlizsánkrém
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előkészületet nem igénylő majonézes padlizsánkrém, ami tökéletes reggelire vagy vacsorára is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fokhagymás pirítósra kenve tökéletes reggeli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 padlizsánt vágjuk be hosszában (de ne vágjuk át!), hogy gyorsabban süljön. Tegyük egy tepsibe, és 200°C-on süssük kb. 50 percig.
  2. Vágjuk apróra (vagy akár le is turmixolhatjuk) a lila hagymát és a fokhagymát. Majonézt keverjük ki, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a hűtőbe.
  3. A megsült padlizsánról húzzuk le a bőrét, tegyük egy tálba, és villával pépesítsük össze. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát. Hagyjuk kihűlni.
  4. Hidegen keverjük össze a majonézzel, és fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyunyi27

Mióta szakács: 2018.01.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kence

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133
padlizsán 2 db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
2 kávéskanál
fehér bors 1 kávéskanál
majonéz 5 ek