Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes padlizsánkrém Glaser konyhájából

Majonézes padlizsánkrém Glaser konyhájából
Majonézes padlizsánkrém Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fokhagyma helyett elkészíthetjük a krémet vöröshagymával is, vagy akár mindkettővel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefele egy tepsibe rakjuk.
  2. A 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
  3. A sütőből kivesszük, a padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
  4. A majonézhez: A tojássárgát a mustárral a kézi mixer habverőjével elkeverjük, majd lassan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. A majonézt sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A fokhagymát meghámozzuk, durvára vágjuk. A padlizsánt és a fokhagymát konyhagéppel pürésítjük. Hozzáadjuk a majonézt, és krémesre keverjük. A krémet sóval, borssal fűszerezzük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kence

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

354
padlizsán 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 1 db
mustár 1 tk
napraforgó olaj 125 ml
citromlé 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint