Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes-pálinkás répasaláta

Majonézes-pálinkás répasaláta
Majonézes-pálinkás répasaláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pirítóssal fogyasztva előétel, de főételek kísérője is lehet. Egy sovány sült hússzelettel együtt könnyű vacsora. A sárgarépapárlat kiemeli a zöldségnek azt az ízét, amit szeretünk benne. Szöllősi Edit barátnőmtől tanultam a receptet és az elkészítést. Hosszú nap után javaslom, főleg olyan időszakokban, mikor fontos a vitaminbevitel.

 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, és lereszeljük közepes lyukú reszelőn (vagy juliennre/csíkokra vágjuk).
  2. A reszelt sárgarépát sózzuk.
  3. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, megborsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és az előzőleg fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, valamint a sárgarépa párlatot.
  4. Az egészet alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a sárgarépát.
  5. Utólag még ízlés szerint fűszerezhetjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Majonézes mámoros répasaláta, alkoholos répasaláta, majonézes répasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
sárgarépa 1 kg
tejföl 2 dl
majonéz 220 g
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 teáskanál
pálinka 0.4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint