Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes-tormás sonkatekercs Tündértől

Majonézes-tormás sonkatekercs Tündértől
Majonézes-tormás sonkatekercs Tündértől
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly Húsvétra készítettem el először, elnyerte mindenki tetszését. Így bátorkodom közzé tenni.:)

Tudtad-e? A  sonka története mindenekelőtt a disznó háziasításának a története, és ez egészen a Krisztus előtti kilencedik évezredig nyúlik vissza. Mezopotámiában tartották először, érdekes módon pont ott, ahol ma vallási okokból tabunak számít.A mai sonka elődjét - szinte hihetetlen -, de már a 12. században ismerték. Régi hagyományok alapján tovább finomították és szinte a tökélyre fejlesztették a sonka elkészítésének módját, így kialakult a ma is ismert pácolt és friss levegőn szárított disznócomb.

Forrás: xmagazin.hu

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat simára kikeverjük.
  2. Megtöltjük a sonka szeleteket.
  3. Feltekerjük a megtöltött sonka szeleteket, majd saláta levelekre ízlésesen elhelyezzük.
  4. Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 736
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tunder70

Mióta szakács: 2013.03.20.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tormás sonkatekercs, sonkatekercs, sonkatekercs majonézes tormával töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

290
gépsonka 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
majonéz 10 dkg
ecetes torma 2 ek
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
salátalevél 8 közepes db