Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes-virslis zöldborsósaláta

Majonézes-virslis zöldborsósaláta
Majonézes-virslis zöldborsósaláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma megint 40 fokot jósoltak, úgyhogy elhatároztam, hogy csak hideget érdemes enni ilyen időben. Borsó, virsli, tojás, tejföl mindig van a hűtőben, így egyszerű volt elkészíteni. 

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A majonézhez a tojássárgáját egy tálba tesszük, pici sóval és citromlével.
  2. Kimérjük a 2 dl olajat egy kis kancsóba.
  3. Elektromos kézi habverővel elkezdjük verni úgy, hogy az olajat apránként, először csak vékonyan csurgatva adagoljuk hozzá a tojássárgájához, majd ha már a fele olaj elfogyott, lehet nagyobb adagokban önteni és folyamatosan verni, amíg az olaj el nem fogy.
  4. Ezután hozzákeverjük az összes többi hozzávalót és közben megkóstoljuk, hogy az ízlésünknek megfelel-e, úgy adunk még hozzá cukrot vagy citromlét.
  5. Most a virslit is feldaraboljuk, és a zöldborsóval elkeverjük, majd az egészre ráöntjük a majonézes keveréket.
  6. Jól lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 416
elküldve: 7
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes borsó, virslisaláta borsóval, majonézes virslisaláta zöldborsóval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-01-13 02:56

Szia Torma! Koszi, es orulok, hogy tetszik.
De irtam a makrol es a daralorol, a "Villamgyors makos szelet alatt." Velem is mar elofordult hogy nem lettem ertesitve a hozzaszolasrol, de le szoktam ellenorizni a "sajat oldalaim, osszes hozzaszolas"-nal.
Meg csodalkoztam is, hogy nem reagaltal a makdaralora. Remelem megtalalod, ha nem, akkor szoljal, es elkuldom neked a te receptoldaladra. Puszi, Veronika

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-13 02:37

Olyan egyszeruen-nagyszeruen irod a recepteket Veronika; tetszenek! ez a recept is! Imadom a borsót, de soha nem csinaltam majonezesen, de most megfogtal...mentettem a recit, köszi, Torma :)
Ui: nem írtad, hogy hol veszed a darált mákot? Vagy van daralod?
Kellemes hétvégét!

890
zöldborsó 750 g
1 csipet
cukor 1 csipet
füstölt virsli 250 g
petrezselyem 1 csokor
tojássárgája 2 db
olívaolaj 2 dl
0.5 tk
citromlé 2 ek
cukor 1 ek
tejföl 3 dl
mustár 1 tk
négyszínű bors 1 tk