Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával

Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával
Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alkotói kedvemben voltam, és csirkemájból akartam valamit, és ez lett belőle. :-)

hozzávalók / 4 adag

A csirkemáj

A köretek

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkemáj

  1. A májat megtisztítjuk, ahogy azt nagyanyáink is tették. A szeletelt baconbe tekerjük a májdarabokat, és tepsibe sorban lerakjuk. Ízlés szerint megborsozzuk, lehet sózni is valamelyest, de nem szükséges, hiszen a baconnek intenzív az íze, és emiatt az olaj sem szükséges rá, de ha mégis, csak pár csepp elég.
  2. A tepsiben levő tekercsek közé 6 gerezd fokhagymát beleteszünk egészben, majd a majorannával egyenletesen beszórjuk, szinte lepje el. Közepes hőfokon sütőben megsütjük, kb. 20-30 perc, hogy a szalonna is megpiruljon.

A köretek

  1. Amíg a máj sül, addig a vöröshagymát is, a krumplit is apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon (lehet más olajon is) rövid ideig sütjük egy magasabb falú serpenyőben, majdnem üvegesre. Ekkor beletesszük az apró kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt - többször megkeverve - pároljuk. Amikor a krumpli már majdnem puha, a maradék fokhagymát ráaprítjuk, és azzal együtt készre pároljuk.
  2. Amíg sül a máj, és párolódik a krumpli, addig van közben idő a sárgarépákat megpucolni, majd ahogy a húslevesbe rakjuk, hasábokra vágni. Vízben feltesszük főni, ízesítjük a cukorral, borssal, ételízesítővel. Ebbe is rakunk fokhagymagerezdet, de ez elmaradhat.
  3. Amikor minden készre sült, főtt, tálalhatjuk. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ilda

Mióta szakács: 2020.07.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe tekert máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

817
csirkemáj 50 dkg
bacon 20 szelet
fokhagyma 6 gerezd
majoranna 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
újkrumpli 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 1 teáskanál
cukor 1 ek