Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás csülkös bableves

Majorannás csülkös bableves
Majorannás csülkös bableves
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi házi recept következik, amire ha rászánjuk az időt, biztosan emlegetni fogja mindenki.
Csülkös bableves, sok-sok majorannával. <3

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot egy tálba szórjuk, felöntjük vízzel, és fél napig pihentetjük.
  2. A csülköt alaposan megmossuk, majd egy nagy lábasba helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és mellédobjuk a megpucolt hagymát, répákat, fokhagymát és ízlés szerint a burgonyát (ha sűrűbben szeretjük a levest, mindenképp dobjunk bele egy nagy darabot).
  3. Fűszerezzük a babérlevelekkel és a majorannával. Letakarva kb. 3 óráig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul.
  4. Ha úgy látjuk, hogy a hús lassan elkészül, kivesszük a levesből, és félretesszük hűlni. A levesbe szórjuk az előző este beáztatott babot, és tovább főzzük.
  5. A csülök húsos részét kis darabrokra szedjük, a bőrős részét pedig megpróbáljuk minél nagyobb darabokban meghagyni. Visszaöntjük a levesbe, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, míg a bab megpuhul. Közben elkészítjük a habarást.
  6. A tejfölbe szórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a 2-3 merőkanál leves levével elkeverjük, hőkiengyenlítést végzünk. Állandó kavarás mellett óvatosan beleöntjük a levesbe, majd még egyszer felforraljuk, és tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 17 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
987 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös bableves csülökkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
fejtett bab 500 g
víz 4 l
sertéscsülök 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 1 db
babérlevél 3 db
majoranna 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 500 g
finomliszt 2 evőkanál