Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás húsos tészta

Majorannás húsos tészta
Majorannás húsos tészta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi íz, régi étel. Találomra kiválasztottam egyik kedvenc könyvemből, és elkészítettem. Magam készítettem hozzá a tésztát, amitől nagyon laktató lett, és persze finomabb. Szeretek mindenfélét kipróbálni, ez a recept is épp ilyen apropóból került az asztalra.

hozzávalók / 3 adag

A majorannás húsos tésztához

Saját készítésű tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha saját, gyúrt tészával készítjük: egy tálban a lisztet és a két tojást összedolgozzuk, ha túl kemény lesz a tészta, egy kevés vizet is beledolgozunk, addig gyúrjuk, amíg már nem tapad, kezelhető. Ekkor kicsit vastagabbra nyújtjuk, mint a levestésztát szokás, ezután félujjnyi csíkokra vágjuk, majd lobogó, forró sós vízben kifőzzük. Ha kifőtt, leöblítjük hideg vízzel, félretesszük. Ha boltival dolgozunk, azt a csomagolásán lévő utasítás szerint készítjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a zsíron megpároljuk a darált hússal együtt, megszórjuk 2 mokkáskanál majorannával, 2 mokkáskanál őrölt borssal, sóval. Ízlés szerint lehet ezekből a fűszerekből kicsit többet is vagy kevesebbet használni.
  3. A hagymás-fűszeres húst miután megpároltuk, elkeverjük a kifőtt tésztával. Egy deci tejföllel meglocsolva az egészet átforrósítjuk, de egy kicsit piríthatjuk is.
  4. A maradék tejfölt rálocsoljuk a kész étel tetejére. Céklasalátát vagy fejessalátát lehet kínálni mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos tészta majorannával, házi készítésű tészta darált hússal, házi metélt tejfölösen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-10-26 14:52

Vegre ratalaltam erre a finom husos teszta receptre. Igy keszitette az Anyukam is meg gyerekkoromban. Annak bizony mar 55-60 eve. Most en is elfogom kesziteni igy is. Koszonom, szep napot kivanok, Veronika

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sat, 2012-10-27 11:42

Kedves Veronika!
Szeretem ezeket a majdnem feledésbe merült recepteket kipróbálni, nem szoktam csalódni. Örülök, hogy a receptemmel fel elevenítettem egy emléket! Köszönöm szépen a hozzászólást! Szép napot kívánok!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

982
darált sertéshús 30 dkg
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
2 kávéskanál
fekete bors 2 kávéskanál
majoranna 2 kk
tojás 2 db
finomliszt 25 dkg
tagliatelle 25 dkg