Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás kelleves pulykafasírttal

Majorannás kelleves pulykafasírttal
Majorannás kelleves pulykafasírttal
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piacon nagyon finom, zsenge friss kelt vásároltam. Még aznap el is készítettem.

hozzávalók / 5 adag

kelleves

pulykafasírt

Sütőzsiradék

pulykafasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

kelleves

  1. A kelt megmossuk, és a sötétebb zöld leveleket leszedjük. Először félbevágjuk, majd csíkokra szeleteljük, a vastag törzsét kivágjuk. Fazékba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, fedővel letakarva felforraljuk, és még hagyjuk kb. 3-4 percet forrni.
  2. Majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk.
  3. A kelt és a krumplit fazékba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerköményt, fokhagyma gerezdeket belereszeljük, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi. Közepes lángon puhára főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: a zsíron a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, és hozzáadjuk a kelhez. Elkeverjük. Összeforraljuk pár percig, és a tűzhelyről levéve majorannával megszórjuk. Kész.
  5. Tányérba szedve, a közepére a pulykafasírttal tálaljuk.

pulykafasírt

  1. A darált húst ízesítjük sóval, borssal. Hozzáadjuk a tojást, a kicsavart, vízbe áztatott zsemlét és az olajon megpirított, apróra vágott hagymát.
  2. Jól elkeverjük. Állni hagyjuk 20 percet, majd tallért formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában, és felhevített olajban kisütjük mindkét oldalát.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves, zöldségleves fasírttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
kelkáposzta 1 közepes db
burgonya 5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
víz 2 l
darált pulykahús 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál
tojás 2 db
zsemle 1 db
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
zsemlemorzsa 15 dkg