Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás májas csirkecomb

Majorannás májas csirkecomb
Majorannás májas csirkecomb
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi, azaz Téli szünet, karácsony után vagyunk, és ötölhetek, mi legyen az ebéd. Kaptam friss májat és csirkecombot. Azt is tudtam, hogy gyors ebédet szeretnék, és a majorannát találtam ki fő fűszernek a máj miatt. Tehát gyors, akkor zacskós sült lesz. Előző napról maradt ki egy kevés pörcös szélesmetélt, mivel túrós tészta volt az ebédünk, de nem pazarolunk, és mivel nem lett volna elég, ezért gyorsan a vésztartalékos zacskós rizst használva kifőztem két adagot belőle. Ezért lett ez a kettős köret.

Az ebéd: majorannás májas csirkecomb kétféle körettel.

Tálaljuk házi savanyú uborkával.

Természetesen a húst más körettel is el lehet készíteni: csak rizzsel vagy burgonyapürével, sült krumplival, ki mit szeret.

hozzávalók / 5 adag

A csirkecombhoz

A körethez

ajánlat

Finom házi savanyú uborkával tálaljuk.

Kínáljunk hozzá finom bort vagy házi szörpöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat félbe vágjuk, egy tálba tesszük, bele a félbe vágott csirkemájakat is, a babot, fűszerezzük ízlés szerint, hagymákat beletesszük, beleöntjük a paradicsomkonzervet, óvatosan átkeverjük.
  2.  A zacskóba töltjük, lezárjuk, tepsibe tesszük, 4-5 lyukat szúrunk a tetejére, a sütőbe téve középső rácson sütjük-pároljuk.
  3. Egy fazékban sós vizet forralunk, és a két zacskó előfőzött rizst kb. 8 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és tálba öntjük, melegen tartjuk.
  4. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és a pörcös zsírra szedjük, átkeverjük, melegen tartjuk.
  5. Ha a zacskóban megsült-párolódott a hús, azt is tálba öntjük. Tálaljuk a májas csirkecombot a tésztával és a rizzsel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkemáj és -comb rizzsel, fűszeres májas csirkecomb, májas csirkecombok fűszeresen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-12 00:53

Kedves anna-baba!

Örülök neki, nagyon szépen köszönöm. :-))
Szerencse, hogy az az egy hibájuk van, hogy éhes lesz tőlük az ember.:-))
Bár, soha nem voltam és vagyok, nem is leszek tökéletes,- a receptet,recepteket, úgyis kipróbálhatod, ahogy írva van, de természetesen, a saját és családod ízlésének megfelelően nyugodtan lehet változtatni rajta, fűszerezés, húsalapanyag, bármi.:-)))
Főzéshez-sütéshez sok sikert, és jó étvágyat kívánok!
Szép és nyugodt hétvégét!
Éva-Anyóca

anna-baba
anna-baba Sun, 2012-02-12 00:13

Hűűűű, nagyon jól néz ki. Nagyon szeretem a receptjeidet! Ötletesek, ízletesek, nagyon jók. Egy hibájuk van, nem szabad sokáig nézegetni, mert akkor is megéhezem, ha előtte ettem :P Biztos, hogy el fogom készíteni!
Anna

1323
csirkemáj 250 g
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
fokhagyma 1 gerezd
lila hagyma 1 kis fej
vörösbab 400 g
konzerv paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
majoranna 5 teáskanál
gyors rizs 250 g
tészta 500 g
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint