Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás pecsenye Oslitól

Majorannás pecsenye Oslitól
Majorannás pecsenye Oslitól
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim nagyon szeretik a mártásos húsokat, tokányokat. Most nem volt itthon szalonna, ezért kellett az extra fűszerezés. Nagyon ízlett ez is nekik.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, borssal beszórjuk.
  2. Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukat kissé megpirítjuk.
  3. Kiszedjük a húst, az olajban megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Visszarakjuk a hússzeleteket a serpenyőbe, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  5. Hozzáadjuk a majorannát, a petrezselyemlevelet, és kevés szerecsendiót reszelünk bele.
  6. Kb. 30-40 percig lassú tűzön pároljuk, míg a hús megpuhul.
  7. 1 ek lisztet elkeverünk a tejföllel, kevés lével hígítjuk.
  8. A puha húst kiszedjük a léből, majd behabarjuk az elkevert tejföllel, még egyszer felforraljuk.
  9. A mártást ráöntjük a húsra, kifőtt tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 408
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Osli

Mióta szakács: 2012.12.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás hús, majorannás sertéscomb, tejfölös pecsenye

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Masamod74
Masamod74 Sun, 2014-11-16 22:15

Sajnos nekem a párolás során levált a lisztes bunda a húsról, és az egész szósz "csirizes", ragacsos lett. Lehet, hogy jobb kihagyni a lisztbe mártogatást.

Osli
Osli / Osli Mon, 2014-11-17 14:38

Sajnálom, hogy nem sikerült. Nekem is leolvad a párolás közben a bunda, de ez csak sűríti a szószt. Nem volt még, hogy ragacsos lett volna.

Zsüli
Zsüli Wed, 2014-06-04 20:32

Lapockából készítettem,rizzsel.Rizst jénaiba terítettem,rá a kész husit,bőven megöntöztem a szafttal,reszelt sajt a tetejére,annyi időre sütőbe tettem,amíg a sajt ráolvadt.Mennyei!! Köszönöm az ötletet! :D

339
sertéscomb 70 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
finomliszt 1 ek
napraforgó olaj 2 ek