Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás rakott krumpli

Majorannás rakott krumpli
Majorannás rakott krumpli
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek is van egy storyja, mint legtöbb receptnek. Egyszer eszembe jutott, hogy itt mi nem ehetünk disznótoros hurkát, amit nagyon szeretünk, és aminek a majoranna a legjobban érezhető fűszere. Így elkezdtem a darált hússal próbálkozni, hogy majorannás fasírtot készítettem, az is finom volt, de így még jobban ízlett, és a krumpli is együtt sül vele. Nagyon egyszerű és finom étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én fejessalátát tálaltam hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozva és karikára vágva feltesszük sós vízben főni.
  2. A szalonnát/bacont kis kockákra vágjuk, és egy akkora lábosba, amibe majd a hús is belefér, elkezdjük sütni.
  3. Ha már kissé kisült a zsírja, beletesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk. 
  4. Ha a hagyma majdnem puha, hozzátesszük a szintén apróra vágott fokhagymát.
  5. Ezután jöhet bele a hús, amit addig sütünk, amíg zsírjára nem sül. Mire a víz kisül belőle, addigra a hús is puha lesz.
  6. Most jön bele a 3 ek majoranna és a bors.
  7. Jól elkeverjük, még néhány perc, és kész.
  8. Ha a krumpli már puha, leöntjük róla a vizet, és ráöntjük az olvasztott vajat és a maradék 1 ek majorannát. 
  9. Egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejföllel, tejjel, mustárral, liszttel és a reszelt sajttal.
  10. Most egy sütőtálat vagy jénait kivajazunk vékonyan (ez el is maradhat), és beleöntjük a húsos keveréket.
  11. Erre tesszük a krumplit, elrendezzük rajta, majd ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket.
  12. Betoljuk a 190 fokos sütőbe, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 198
elküldve: 3
receptkönyvben: 146
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal rakott krumpli, fűszeres rakott burgonya, csőben sült krumplirakottas

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terrayo
terrayo Wed, 2017-08-23 12:27

Ugye 1 KG burgonya a helyes? Csak a biztonság kedvéért ... :D

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Wed, 2017-08-23 13:26

Elnézést kérünk, szerkesztői elírás történt. Korrigáltuk a mértékegységet.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
Nosalty

diacska1922
diacska1922 Sat, 2016-12-10 19:39

Most állok neki, páromnak lesz meglepi, jelentkezem, hogy sikerül majd :)

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 09:16

Különlegesnek találtam ezt a receptet, de pozitívan csalódtam. Finom volt, elfogyott!

Kodak
Kodak / Kodak Thu, 2013-04-25 10:43

Már régóta meg szerettem volna csinálni, és nem bántam meg! Nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 00:29

Ezt hogy nem vettem észre? Szeretjük a majorannát, úgyhogy mentettem, szuper recept! köszi Csukacica ;)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-30 02:00

Tetszik az uj nevem Tormaca! Finom ez a hami, csak ketszer annyi majoranna kell bele, mert itt nem olyan eros ize van mint otthon. Puszi, Csukacica:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 03:54

Na jó, akkor maradok ennél a nevednél :) úgyis biztos cica-mániás lehetsz, ha cica képet tettel fel a profilodra. Nekem van egy ún." Aranymajoranna/golden marjoram" fűszer novenyem; sokat használom és jó erős az íze! Plussz gyönyörű sárgás-zöld a színe! Nem kényes, évelő, nem fagy el...nekem van kertben es cserépben is....ha van kedved, próbáld ki! Torma :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-30 04:50

Az biztos, hogy cicamanias vagyok, van 2 macskam, a harmadik nemreg halt meg oregsegeben. Ami a kepen van az a kedvencem. Koszi, hogy ajanlottad a "golden marjoram"-novenyt. Cserepestul vetted vagy magrol novesztetted? En is nagyon szeretem a majorannat.:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 05:22

Ezer éve vettem,nem emlékszem. Nem is nagyon terjed, de elég gyorsan nő! Még a kevés öntözést is bírja, mert jo gyokerzetet növeszt....nem is fás, a teteje mindig puha, friss, nagyon szeretem...

Mi sajnos múlt pénteken vesztettük el a drága kis cicankat..csak 3 éves volt. Kígyó marta meg, nem lehetett feléleszteni, pedig 1 napig próbálták a rendelőben... :(

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-12 12:20

Kedves pussycat!

Elkészült, most a konyhában illatozik!!!!!! :-O, és várja, hogy a család hazaérjen. Nem sokára itthon lesznek. :-o

Szerintem, (nem bírtam ki és belekóstoltam ), finomságos, biztosan a családnak is ízleni fog, köszönöm ezt a jó és egyszerű ,mégis nagyszerű receptet.:-O
Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-12 13:40

Kedves Eva-Anyoca!

Hat ennek nagyon orulok!!! Jol esik hallani, ha egy recepre dicsero szavakat hallok. De ezt te is tudod biztosan milyen erzes. Neked is rengeteg jo recepted van, amibol meg valogatni is nehez.

Koszonom, es jo etvagyat kivanok hozza! Remelem a csaladodnak is izlik majd.
Udv. Veronika

816
darált sertéshús 0.5 kg
burgonya 1 kg
bacon 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 4 ek
bors 4 teáskanál
0 ízlés szerint
tojás 2 db
tejföl 2 dl
mustár 1 kk
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 dl
sajt 15 dkg
margarin 2 ek