Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás sárgarépaleves

Majorannás sárgarépaleves
Majorannás sárgarépaleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy híve vagyok az egyszerű hozzávalókból készülő ételeknek. Egyrészt, mert sokszor felmerül a kérdés, hogy: "mit főzzünk?". Ez akkor igen nehéz, amikor "sokadika is van", és a hűtő első pillantásra üres. De ha jobban körülnézünk, akad valami, például: krumpli, tojás, szalonna, zöldségféle, egy kis darab sajt, fűszerek, stb. amiből lehet friss ételt készíteni. Ez a leves jó az ilyen napokra. Viszont attól, hogy olcsó, nem híg a leve, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Egy kis fazékban megforrósítjuk az olajat, majd a sárgarépakockákat rátéve, erős hőfokon megpirítjuk, közben kevergetjük, hogy egyenletesen piruljon.
  3. Rászórjuk a majorannát, és felöntjük 7 dl vízzel, felforraljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, és a sárgarépát megfőzzük.
  4. Közben 1 dl tejben simára keverjük a lisztet, és a többi tejet is hozzáöntve, belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe.
  5. Ekkor beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és 5 percig forraljuk, közben keverjük.
  6. Végül ecettel és cukorral ízesítjük. A hőforrásról lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 7 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 210
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répaleves, tejes sárgarépaleves, sárgarépaleves majorannával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2017-11-14 10:28

Gyakran készítem én is,azzal a kis külömbséggel,hogy egy fél fej hagymát is piritok a répa mellett,amit én nagylyukú reszelőn reszelek le.Valóban egyszerű,de nagyszerű étel.

143
sárgarépa 25 dkg
tej 3 dl
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 3 ek
majoranna 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
bors 1 kk
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
ecet 1 tk
víz 7 dl