Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás sertésmáj sós burgonyával

Majorannás sertésmáj sós burgonyával
Majorannás sertésmáj sós burgonyával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Folytattuk a nosztalgiázást, és a sertésmájra jutott a választás.:)

hozzávalók / 4 adag

májhoz

körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a májat, majd papírtörlővel "szárazra" töröljük. Ezután vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. Nem kell nagyon apróra, majd az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a májat, és kb. 3-4 percig a hagymával pirítjuk, majd megszórjuk a paprikával, borssal, majoránnával, és felöntjük az 1 dl vízzel.
  3. Fedő alatt kb. 25-30 perc alatt készre főzzük, és mielőtt kizárnánk, megszórjuk a sóval.
  4. Sós főtt burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 449
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

diaka74

Mióta szakács: 2015.01.15.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

resztelt sertésmáj, pirított sertésmáj, majorannás máj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bea.32
Bea.32 Wed, 2016-05-04 07:25

Én alapjáraton olajjal főzök csak. Viszont!! Az egyetlen étel amihez szinte VÉTEK olajat használni az a resztelt máj.. A jó resztelt máj ízvilágának titka a sertés zsír!!!(még meg nem is olyan kevés)!!!!
Vizet egyáltalán nem szoktam alá önteni... és picit több majorannát teszek hozzá és soook sok sok hagymát. Kb 10-16 percig főzöm, és valóban a végén sózom én is.
Nagyon szeretjük :)

Dorka78
Dorka78 Sun, 2015-07-19 21:04

Első alkalommal készítettem reszteltmájat. Hát sajnos túlfőztem és kemény lett :( 25-30 percig NEM szabad májat főzni, mint ami a receptben van, mert nemhogy puhul, hanem egyre keményedik. Azóta máshol utánanéztem, és sajnos beigazolódott a gyanúm: "Mert a máj legnagyobb ellensége nem a só, hanem az idő, elég ennyit megjegyezni. Nem kell vizet aláönteni, nem szabad párolni ( a resztelt májat miért párolná bárki? ) hanem bátran és gyorsan megpirítani a szétesett hagymán." Okulásképpen más kezdőknek.

700
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 4 közepes db
sertésmáj 1 kg
fűszerpaprika 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 teáskanál
víz 1 dl
1 kávéskanál
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint