Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás zöldborsóleves csipetkével

Majorannás zöldborsóleves csipetkével
Majorannás zöldborsóleves csipetkével
105 perc / előkészület: 10 perc főzés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számtalan borsóleves receptet próbáltam már ki, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésemet. Ebből kifolyólag addig próbálkoztam, míg sikerült megalkotni ezt a fenséges, tavaszias borsólevest. Próbáljuk ki bátran! Jó főzést, jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

A leves

A házi csipetke

Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. A vajat egy nagyobb lábasba tesszük. Amíg felforrósodik a lángon, apróra vágjuk a vöröshagymát, majd a vajra dobjuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 15 percet.
  2. Ezt követően az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk, de ekkor már fedő nélkül pároljuk néhány percig.
  3. Ezután a felkarikázott, vagy kockázott répákat és a borsót is rádobjuk, majd további 3-4 percig pirítjuk erős tűzön. Rászórjuk a majoránnát, a lisztet, és gyakori kevergetés mellett 1-2 percet pirítjuk.
  4. Ezután felöntjük hideg vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a leveskockákat, sózzuk. Felforraljuk, és 80 percen át főzzük lassú tűzön. Ügyeljünk a felforralásnál, mert a lisztes "rántás" miatt szeret kifutni.
  5. Az idő elteltével kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, ha szükséges, és tegyük bele a megszikkadt csipetkét és az apróra vágott petrezselymet. Főzzük így további 15 percig, majd forrón tálaljuk.

A házi csipetke

  1. A tojást és a sót annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. Keményebb tésztát kell kapnunk, melyet tálcára csipegetünk.
  2. Hagyjuk szikkadni, és a tészta adag felét főzzük az elkészült borsólevesbe. Főzési ideje kb. 15 perc.
  3. A kimaradt csipetkét tegyük száraz helyre, és később használjuk fel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tavaszias borsóleves, borsóleves csipetkével, zöldborsóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

284
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zöldborsó 70 dkg
majoranna 1 kk
finomliszt 1 csapott ek
víz 1.5 l
leveskocka 2 db
1 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 1 db
1 kávéskanál
finomliszt 120 g