Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorsági májgaluskaleves

Majorsági májgaluskaleves
Majorsági májgaluskaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én családom -a fiúk és a férjem- nagy levesevők. Ráadásul a gyerkőceim csak leves formájában eszik meg a zöldségeket. Sokszor, ha a "foguk alá való" levest készítek, még vacsorára is azt kérnek. Tehát nálunk, bár 4-en vagyunk, mindig min. 6-8 literes edényben készülnek a leveskék!
 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A májgaluskához

ajánlat

Ennek a levesnek a lényege, hogy a májgaluskát fűszerezzük sokrétűen, a lébe csak az alap só és bors kerüljön!
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a májgaluskát: a májat  ledaráljuk, a kis fej finomra vágott vöröshagymát a fűszerekkel együtt kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kicsit meghűlt, összekeverjük a májjal.
  2. A májas masszánkhoz hozzáadjuk a tojást, majd a liszttel, a zsemlemorzsával és a búzadarával galuska-sűrűségűre keverjük.
  3. Jöhet a leves: a közepes fej finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a  feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A majdnem megfőtt levesbe a galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk, hozzátesszük a zöldborsót, karfiolt, kelbimbót, és készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 106
elküldve: 3
receptkönyvben: 217
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves fűszeres májgaluskával, kelbimbós-karfiolos zöldségleves májgaluskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Tue, 2011-08-16 10:53

Nagyon nagyon finom volt a leves ! Eddig nem mertem májgalukalevest készíteni,hogy biztos bonyolult,de nem ! És még hozzá elfogyott az egész 2 óra alatt XD

makka80
makka80 Fri, 2010-06-25 19:27

Szia! A búzadara nem kell bele. Viszont csirkemájjal sokkal finomabb!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-27 14:51

Köszönöm a gyors válaszod. Alig várom, hogy elkészíthessem :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-27 08:38

Szia!
Nagyon finom lehet a leves, a hétvégén szeretném is elkészíteni. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a liszt elengedhetetlen ahhoz, hogy a máj ne essen szét, nem elég csak a zsemlemorzsa és a búzadara?

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Thu, 2010-05-27 13:11

Szia!

Úgy gondolom, hogy a lisztet kihagyhatod belőle, csak akkor pótold fele-fele arányban zsemlemorzsával és búzadarával! Őszintén, én mindig raktam bele lisztet, de szerintem elhagyható!
Jó főzőcskézést!

537
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldborsó 10 dkg
kelbimbó 10 dkg
karfiol 20 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
borjúmáj 30 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 4 ek
petrezselyem 0.5 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint